Scandal pe funcţia de director de şcoală, ajuns până la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie din comuna Arpaşu de Jos, în frunte cu viceprimarul Constantin Văcariu, a sosit astăzi la Sibiu.Delegaţia a mers la Prefectura Sibiu pentru a discuta despre protestul primit la prefectură, din partea consilierului local Gheorghe Bogdan, faţă de numirea profesorului Ovidiu Rogozea în funcţia de director al şcolii generale din comună.

CITEŞTE ŞI:

Comasarea şcolilor din Sibiu, afectată de lipsa banilor

Şcolile sibiene reuşesc să facă economii serioase

Şcoala generală din comună a fost comasată cu şcoala "A. Popa", cu clasele I-VIII, din satul Arpaşu de Sus. În urma prezentării punctelor de vedere alefiecărui participant, inspectorul şcolar general, Constantin Gorun, şi directorul compartimentului Legalitate, din Prefectură, au explicat temeiul legal al numirii  prof. Ovidiu Rogozea în funcţia de director al şcolii din Arpaşu de Jos, până în decembrie 2010. 

Din cauza reorganizării administrative, activitatea prof. Ana Corina Frăsie, în funcţia de directoare a şcolii din Arpaşu de Sus, a încetat, în conformitate cu prevederile contractului său de management educaţional. "Având în vedere că, în acest an, şi activităţile manageriale ale celor doi directori au fost evaluate, Consiliul de administraţie al ISJ Sibiu a hotărât, în şedinţa din 30.08.2010, numirea d-l Ovidiu Rogozea în funcţia de director al unităţii de învăţământ rezultate după comasare, în urma obţinerii unui punctaj superior celui al contracandidatei sale", arată purtătorul de cuvânt la Prefecturii Sibiu.

"Comasarea celor două şcoli s-a impus deoarece nici una din ele nu are minumum 300 de elevi, pentru a dobândi personalitate juridică", este opinia inspectorului general şcolar, prof. C-tin Gorun.

Cu privire la desfăşurarea activităţii viitoare, potrivit noii legislaţii, începând cu anul şcolar 2011- 2012, din comuna Arpaşu de Jos, la solicitarea expresă a ISJ Sibiu, consiliul local va stabili prin hotărâre, locaţia de desfăşurare a procesului de învăţământ, la nivel gimnazial, în Arpaşu de Jos sau Arpaşu de Sus.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite