ANL-urile din Sibiu riscă să rămână fără căldură în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.

Locatarii din blocurile de tip ANL din Ştrand au datorii la utilităţi de zeci de mii de lei. Primăria spune că sibienii din locuinţele sociale nu au depus cereri pentru furnizarea agentului termic, dar le cere acestora să achite datoriile.

CITIŢI ŞI:

33 de locuinţe sociale noi în Mediaş până la sfârşitul anului

Aproape 350 de medieşeni vor o locuinţă ANL

Chiar dacă afară noaptea trecută temperatura a fost de sub 0 grade, zeci de apartmante din blocurile de tip ANL şi zona Ştrand şi Tilişca nu au avut căldură de la calorifere. Situaţia este destul de delicată, iar problemele existente la ora actuală sunt departe de a fi rezolvate.

Municipalitatea prin SC Urbana SA, societatea care administrează locuinţele ANL susţine că până la finele săptămânii trecute nu au fost primite, aşa cum spune protocolul, nicio cerere din partea chiriaşilor pentru furnizarea de energie termică. „Aşa cum s-a procedat şi în anii trecuţi, furnizarea de agent termic se face dacă oamenii depun cereri în acest sens către Urbana. Dacă nu se depun cereri, atunci nu se poate începe furnizarea de agent termic”, a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Probleme cu „taxele”
Chiar dacă vor depune cereri, oamenii nu vor primi căldură dintr-un motiv cât se poate de simplu. O parte din cei care deţin locuinţe sociale nu au achitat datoriile acumulate pentru taxele de întreţinere din lunile precedente şi chiar şi din iarna trecută.

„Până în prezent datoriile se ridică la valoarea de 43.000 de lei. Le recomandăm oamenilor să achite aceste restanţe pentru că trebuie recuperată această creanţă înainte de începerea furnizării de agent termic”, a mai explicat Mirela Gligore.
AFLĂ CÂT AU PLĂTIT LOCATARII DIN ANL-URI IARNA TRECUTĂ PENTRU AGENTUL TERMIC, AZI DIN

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite