Ploile au accentuat alunecările de teren la Aeroportul Sibiu. Problema a ajuns şi la ministrul transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Constantin Trihenea l-a certat în public pe directorul aeroportului pentru că nu a început consolidarea terenului. Mai mult decât atât, problema a ajuns până la urechile ministrului transporturilor, Radu Berceanu, care nu este deloc mulţumit.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO - Fuge terenul de sub pista aeroportului de 60 de milioane euro din Sibiu (FOTO)

VIDEO - Alunecarea de teren de pe aeroportul de 60 de milioane a distrus drumul perimetral (Foto)

Expertiză pentru găsirea vinovaţilor la alunecarea de teren de la aeroportul Sibiu

Prefectul Constantin Trihenea l-a certat în public pe directorul Aeroportului Internaţional Sibiu, Augustin Sava, pentru că a trecut aproape o săptămână de când alunecările de teren de sub pista principală au fost făcute publice şi încă nu a intervenit nimeni pentru consolidarea terenului. “Noi suntem specializaţi în aviaţie, nu în alunecări de teren” a explicat Augustin Sava. “Eu mă aşteptam ca până la această oră să ne spuneţi că deja lucrează două echipe acolo. Este probabil ca situaţia să se înrăutăţească”, a replicat prefectul Constantin Trihenea.

image

În ultimele două zile judeţul Sibiu s-a aflat sub cod galben de ploi şi inundaţii, iar precipitaţiile căzute au agravat situaţia alunecărilor de teren. “N-aş şti să spun dacă terenul mai pleacă dar se mişcă încet. Dacă continuă precipitaţiile ne aşteptăm să continuie şi alunecările”, a mai spus Augustin Sava.

“Ştim şi noi că plouă!”


Conducerea Aeroportului Internaţional Sibiu mai spune că nu poate face mare lucru într-un timp atât de scurt şi că aşteaptă sosirea la Sibiu a unor specialişti care împreună cu constructorul aeroportului şi sub supravegherea Consiliului Judeţean, să înceapă consolidările. Abia la finalizarea unui studiu de specialitate se va şti cu exactitate problema şi se va putea interveni.

image

“Din păcate, studiul acesta nu se poate face peste noapte şi va dura până va fi gata. Totuşi se pot face anumite lucrări în zonă şi fără ca expertiza comandată să fie finalizată. Aşteptăm deocamdată o ofertă de la firma Max Bogl pentru a contracta lucrările. Cea pe care am primit-o luni seară a fost refuzată pentru că nu erau respectate anumite chestiuni de documentaţie. Sper ca varianta cea bună să ne fie adusă cât mai rapid. Ştim şi noi că plouă, dar nu avem ce face. Suntem conştienţi de probleme şi dorim să le rezolvăm cât mai rapid”, a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch.

S-ar putea anula zboruri


Aluncarea de teren de la Aeroport s-a produs pe rambleul înspre Cristian, în zona drumului perimetral. Odată cu terenul a luat-o la vale şi un drum de acces pe o porţiune de 80 de metri, limitând astfel accesul autovehiculelor în zona perimetrală a Aeroportului. Până în prezent pista nu a fost afectată de aceste alunecări de teren însă instalaţia ILS – sistemul de dirijare a avioanelor pe timp de ceaţă – a fost temporar scoasă din funcţiune. Din această cauză zborurile pe timp de ceaţă ar putea fi dirijate cu celelalte mijloace radiotehnice existente în dotare, sau chiar anulate.



Vă exprim îngrijorarea ministrului transporturilor pentru această situaţie”, prefectul Constantin Trihenea.

image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite