Reportaj: Orele de vârf aduc calvarul pe şoseaua europeană Deva - Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea mai aglomerată lună a anului, proiectul ISPA de 28.000.000 de euro a dat traficul rutier peste cap pe centura Devei. Pentru hunedorenii care circulă cu autoturismele pe şoseaua Deva – Sibiu, tronsonul care traverseaă municipiul Deva reprezintă un adevărat pericol.

CITEŞTE ŞI:

Accident teribil în Sibiu: 4 răniţi, între care şi o fetiţă de 4 ani, sunt la spital

Drumul comunal arat de Holdingul lui Ilie Carabulea rămâne nerefăcut

Răsar sensuri giratorii la podul Viola şi la Balanţa

O Maşină a Jandarmeriei implicată într-un accident de circulaţie

Maria Mădăraş (37 de ani), circulă la volanul propriei maşini pe distanţa Deva – Şoimuş în fiecare zi, de cel puţin patru ori. Deşi dinstanţa dintre cele două localităţi este de doar zece kilometri, parcurgerea acestui traseu a ajuns un calvar pentru hunedoreancă. „Drumul este înfiorător, din cauza gropilor, a lucrărilor care au loc în această perioadă, a restricţiilor de circulaţie şi, mai ales, a aglomeraţiei din această perioadă”, spune şoferiţa, enervată de faptul că deşi plăteşte rovigneta şi alte impozite, călătoreşte în condiţii dezastruase.

Şoferii, pe cont propriu
În această dimineaţă, haosul s-a instalat din nou în intersecţia din zona autogării Deva a drumului european Deva – Sibiu, zonă tranzitată în fiecare zi de cel puţin 40.000 de maşini, potrivit estimărilor Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Din cele patru benzi de circulaţie, cât numără DN 7, doar două sunt funcţionale, accesul pe celelalte două fiind blocat din cauza lucrărilor la proiectul ISPA, de modernizare a reţelei de canalizare. Spre nemulţumirea celor mai mulţi dintre şoferi, niciun agent rutier nu era prezent la faţa locului, pentru a face ordine în trafic.

Deranjaţi
 „Nu mă deranjează atât gropile, cât atitudinea autorităţilor care este jenantă. Pentru microbuzul pe care îl conduc, firma plăteşte în fiecare an o taxă de drum în valoare de 300 de euro. Eu nu aş mai plăti-o. Din 2001 se tot lucrează la şoselele Deva – Orăştie, Deva – Petroşani, dar ca în România, adică prost şi încet”, spune Robert Sebestyen (foto, jos), şoferul unui microbuz care transportă călători pe distanţa Deva – Petroşani.

image

Şoferii mai au de aşteptat

Potrivit lui Timotei Neiconi, director tehnic al Hidroconstrucţia SA, companie care execută lucrări de infrastrucură pe DN 7, lucrările se vor desfăşura pe durata a zece luni, timp în care circulaţia autoturismelor va fi dirijată doar pe două benzi. Valoarea proiectului ISPA este de aproximativ 26.000.000 de euro.

Traficul rutier pe şoseaua Deva – Hunedoara, cel mai circulat drum judeţean al Hunedoarei, este afectat, de asemenea, de lucrările de modernizare a canalizării, iar şoferii care se îndreaptă spre Haţeg, pe DN 66 sunt sfătuiţi să fie la fel de precauţi, din cauza restricţiilor impuse de drumari.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite