Întârzieri de câteva luni la toate lucrările de pe drumurile din judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilul Judeţean a admis public că nicio modernizare de drum aflată în derulare nu va fi gata la timp. Cele mai mari probleme sunt la modernizarea DJ 106 E Jina – Şugag şi DJ 105 G Sadu – Râul Sadului – Sădurel.

CITIŢI ŞI:

Primăria a redeschis traficului o stradă în care a băgat aproape 1 milion de lei

Peste 5,5 milioane de euro în străzile Sibiului

Investiţii de 250 de milioane de lei în drumurile judeţului

Dacă cumva sibienii se aşteptau ca după întârzierile repetate la lucrările de modernizare a drmului judeţean 106 Sibiu – Agnita, o situaţie similară să nu mai apară la proiectele aflate în derulare pe infrastructură rutieră, cu fonduri în cadrul Programului Operaţional Regional, atunci ei trebuie să ştie că realitatea este alta.

Preşedintele Consilului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a luat la rând şantierele aflate în lucru în câteva zile la finele lunii trecute, şi s-a întors în capitala judeţului mai mult dezamăgit decât mulţumit, de ceea ce a constatat la faţa locului. Legat de lucrările de la drumul Sibiu – Agnita, Bottesch spune că a găsit exact ceea ce se aştepta şi că speră ca tronsonul din Dealul Dăii până la Agnita să fie gata luna asta. Preşedintele CJ-ului a avut însă nemulţumiri de calitatea lucrărilor. „Drumul nu este foarte bun. Ar putea să fie şi mai bun. Sunt drumuri similare care arată mult mai bine” a punctat acesta.

Întârzieri de luni de zile la Jina
Începute în martie 2009, lucrările de modernizare ale drumului care leagă Jina de Şugag, trebuie teoretic finalizate în aprilie 2012. După vizita la faţa locului, cei de la Consiliul Judeţean sunt sceptici legat de faptul că acest termen va fi respectat.

„Vreau să spun să sunt total nemulţumit de cum se lucrează acolo. Sunt probleme la aşternerea stratului de piatră spartă. Sper să recupereze constructorul aceste întârzieri. Eu apreciez că e vorba de câteva luni bune” a mai spus şeful CJ Sibiu.

Probleme au apărut şi la modernizarea drumului judeţean 106 D Răşinari – Poplaca – Orlat. Şi în acest caz vor fi întârzieri la finalizarea lucrărilor. „În zona mânăstirii din Orlat s-a constatat că sunt ceva probleme cu terenul, care este instabil. Va fi efectuată o intervenţie care va fi prinsă în costul total al lucrărilor” a mai explicat preşedintele CJ Sibiu.

Probleme şi la Sadu – Râul Sadului – Sădurel
De parcă nu erau îndeajuns problemele din zonele enumerate mai sus, CJ-ul a constatat că sunt probleme destul de serioase şi la DJ 105 G Sadu – Râul Sadului – Sădurel. Aici Consiliul Judeţean trebuie să introducă toată reţeaua electrică din interiorul localităţilor, în subteran.

„S-a schimbat legislaţia, care spune acum că este obligatoriu ca reţeaua electrică să fie subterană la toate lucrările care se fac. Vom face o licitaţie pentru această lucrare, care va costa 2,1 milioane lei în loc de 70.000 de lei cât erau prevăzuţi pentru mutarea stâlpilor” a explicat Martin Bottesch.

Şi în acest caz lucrările în valoare de 52,9 miloane de lei, vor fi cu siguranţă încheiate mai târziu de 4 iunie 2012, dată care este stipulată în contractul oficial semnat la începutul lui 2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite