Peste 5,5 milioane de euro în străzile Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sibiu are în desfăşurare în acest moment investiţii de peste 5 milioane de euro în străzile oraşului. Un alt pachet de zece străzi se află în pregătiri, lucrările urmând a demara la începutul anului viitor.

Citiţi şi:

Spaţii comerciale noi şi reabilitări în pieţele din Sibiu

Investiţii de 250 de milioane de lei în drumurile judeţului

Oraşul se transformă pe zi ce trece într-un adevărat şantier, zeci de străzi aflându-se în acest moment în lucru, în diferite stadii de exeutare. „Sunt reparaţii foarte multe, majoritatea necesare în urma intervenţiilor la reţeaua de gaz şi a lucrărilor la apă”, declară primarul Klaus Iohannis. Pe strada Justiţiei spre exemplu, lucrările se apropie de finalizare, ieri fiind turnat covorul asfaltic. Nu vă bucuraţi însă, pentru că de îndată ce va fi dată în folosinţă vor începe lucrările pe Zaharia Boiu şi Rennes. Pe strada Ştefan cel Mare săptămâna aceasta se încheie lucrările de reabilitare a trotuarelor , cauzate în principal de intervenţiile la reţeaua de gaz. Într-un stadiu destul de avansat de modernizare se mai găsesc străzile Henri Coandă, Constantin Noica şi strada Lungă.

Podul peste Cibin

Una dintre cele mai mari investiţii aflată în desfăşurată, podul peste Cibin de un milion de euro, avansează şi ea într-un ritm alert. „La podul peste Cibin am finalizat prima fază, care a fost un pic mai complexă, realizarea coloanelor. Urmează ca muncitorii să treacă la structura de rezistenţă”, a mai spus Iohannis. Ieri, în jurul prânzului, trei muncitori lucrau la fundaţia unuia dintre piloni. Din păcate, lucrarea pune la încercare sibienii care locuiesc în zonă şi care traversează Cibinul pe pietriş, prin albie. „Nu este deloc plăcut, ba chiar puţin periculos pentru copii. După cum vedeţi, nu sunt bare de protecţie, nu este nici măcar consolidat, alunecă pietrişul. Când plouă, să nu vă mai zic ce nămol se face, nu poţi trece, trebuie să ocolim vreun kilometru”, spune Mariana Giurcă, unul din locatarii din zonă.

Încă 10 străzi

Dacă speraţi ca la anul să se mai uşureze lucrările, vă înşelaţi. Tocmai ce au fost demarate procedurile pentru un nou pachet de zece străzi. Este vorba despre Reşiţa şi Teilor din cartierul Reşiţa, Principatele Unite şi Maşiniştilor din Lazaret, Vasile Pârvan din Guşteriţa, la care se adaugă străzile Ana Ipătescu, George Topârceanu, Gh. Asachi, Niţă Octavian şi Mălinului din Turnişor. Lucrările la aceste artere vor fi finanţate din creditul de peste 10 milioane de euro, contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite