Spaţii comerciale noi şi reabilitări în pieţele din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va dezafecta piaţa din Valea Aurie şi o va reabilita pe cea din Ţiglari, din apropiere de Cartierul Tineretului. Municipalitatea are programate schimbări importante la Piaţa Rahovei şi Piaţa Obor.

CITIŢI ŞI:

Sibiul este singurul oraş din România cu trei stele în ghidul verde Michelin

Primăria semaforizează intersecţia Cetăţii cu Tribunei

Actuala configuraţie a locurilor în care sibienii merg zilnic pentru a se aproviziona cu fructe, legume sau flori proasptete, va suferi modificări, aproape în fiecare locaţie care se află în subordinea recentului serviciu privatizat, SC Pieţe SA. Până să se apuce de modernizări, primăria a luat o decizie în privinţa pieţei din cartierul Valea Aurie, acolo unde de ceva timp comercianţii nu şi-au mai făcut apariţia.

„Am câştigat procesul care l-am avut pentru acel teren unde este amenajată piaţa. Din păcate locaţia nu şi-a dovedit utilitatea aşa că am decis să renunţăm la proiect. Vom demola ceea ce mai este acolo şi vom face o zonă verde cu spaţii de joacă pentru copiii din acest cartier” a explicat primarul Iohannis. Acesta a mai explicat că primăria va evita o „hipermodernizare” a pieţelor din oraş dintr-un motiv simplu. „Îşi pierd utilitatea dacă facem aşa ceva şi nu vrem să avem pieţe ultrascumpe ci mai degrabă pieţe care să îndeplinească standardele cerute” a mai spus Iohannis. O veste bună vine pentru locuitorii din Ţiglari. Aici după ce se finalizează lucrările de infrastructură, actuala mini-piaţă va suferi transformări. „Va fi reevaluat acel colţ de piaţă pentru o adaptare la cerinţele actuale” a mai spus Iohannis.

Spaţii comerciale la Piaţa Rahovei
Pe lângă schimbările anunţate de primar, cei de la SC Pieţe SA, au explicat pentru Adevărul de Seară că sunt planificate pentru anul în curs investiţii în două din cele mai mari pieţe sibiene, respectiv Piaţa Rahova şi Piaţa Obor. 

„La Piaţa Rahova vor fi construite spaţii comeciale. Urmează să se realizeze un studiu de fezabilitate care să arate indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv. Prin acest studiu vom identifica şi o valoare estimativă a investiţiei”, a expicat Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu. Aceasta a mai spus că şi pentru Piaţa Obor urmează de asemenea să se elaboreze un studiu de fezabilitate. „În acest caz este vorba de un studiu pentru construirea unui pavilion comercial” a mai spus Mirela Gligore.

Grad de ocupare bun
Pieţele au actualmente un grad de ocupare spre cel maximal. 

La Piaţa Cibin din cele 288 de mese, doar 15 sunt neocupate, la Piaţa Rahovei din 137 de mese sunt libere 46, iar în Vasile Aaron 16 mese sunt ocupate şi 4 sunt libere. La piaţa de flori de la Teatru, toate cele 11 standuri sunt ocupate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite