Sibiul este singurul oraş din România cu trei stele în ghidul verde Michelin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au la dispoziţie în ghid pentru zona Sibiului un număr de 13 pagini
Turiştii au la dispoziţie în ghid pentru zona Sibiului un număr de 13 pagini

Sibiul a primit în ediţia din 2011 a Ghidului verde Michelin cele trei stele care, în pentru realizatorii acestei clasificări, înseamnă că fosta capitală culturală europeană din 2007 este o locaţie care trebuie văzută neapărat.

CITIŢI ŞI:

Panouri cu mesaje pentru protejarea zonelor offroad din județul Sibiu

Refugiu de lux pentru turiştii care merg la Cânaia

Ultima fiţă în turism: cazarea în căsuţa din copac de la Păltiniş

Sibiul este de altfel singurul oraş din România care a obţinut trei stele, în rest fiind vorba de locaţii sau obiective turistice care au primit această distincţie. Ghidul invită turistul să poposească în Sibiu şi „să descopere în linişte oraşul săsesc cu minunatele sale privelişti şi muzeele Brukenthal şi Dumbrava.” Sibiul este nominalizat atât în secţiunea „Idei pentru weekend” cât şi la secţiunea unui tur „esenţial” al României (un itinerar de 17 zile prin România).

Sibiul şi împrejurimile sunt nominalizate în numeroase rânduri în ghid: Sibiul ca oraş medieval, împrejurimile ca „rural şi frumos”, Sibiul ca oraş al muzeelor, Sibiu – oraş al evenimentelor. La secţiunea „Evenimente” ghidul prezintă structurate pe luni evenimentele culturale mari ale oraşelor din România. Sibiul este reprezentant aproape în fiecare lună.

În textul ghidului zona Sibiului are rezervate 13 pagini. Autorii ghidului afirmă că „este greu să nu te laşi cucerit de farmecul acestui baroc a cărui frumuseţe a făcut ca oraşul să fie desemnat capitală culturală europeană în 2007” şi continuă spunând că „totul contribuie la puterea de seducţie pe care Sibiul o exercită asupra vizitatorului.”

Ghidul descrie locaţii din centrul istoric al Sibiului, atât oraşul de sus cât şi oraşul de jos, invită vizitatorul la Muzee, şi chiar la Grădina Zoo.
Ghidul Michelin pentru România a fost lansat pe 26 mai la Bucureşti, în cadrul Bookfest ediţia 2011.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite