Înghesuială pentru o locuinţă ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.

Aproape 130 de apartamente tip ANL vor fi amenajate până la finele anului în curs. Peste 1100 de sibieni au depus dosare în speranţa că vor primi un apartament de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

CITIŢI ŞI:

Primăria va demola imobilele care nu respectă legea urbanismului

ANL-urile din Sibiu riscă să rămână fără căldură în sezonul rece

Se vând o parte din ANL-urile de la Sibiu şi Mediaş

De la ultima alocare de astfel de locuinţe, municipalitatea a strâns un teanc gros de doare. Numai puţin de 1108 cereri au fost înregistrate de la ultima etapă de distribuţie şi până în prezent, conform datelor oferite de municipalitate.

Vestea tristă penrtu cei care „tânjesc” după o astfel de locuinţă, este că nici zece la sută din solicitări nu vor fi onorate anul acesta de către primărie. „În prezent se execută lucrări la blocul de pe strada Independenţei. Aici vor fi amenajate un număr de 95 de apartamente.Apoi în cartierul Reşiţa II, pe strada Viitorului, urmează să fie construite patru blocuri fiecare cu câte două scări, cu parter şi trei etaje. Fiecare scară va avea câte 11 apartamente, numărul total de apartamente ce urmează a fi construite fiind de 88, cu una sau două camere”, spune Daniela Costa, de la Biroul de presă al Primăriei. Ultimele locuinţe au fost repartizate în anul 2008.

Este vorba de 127 de apartamente din cartierele Ştrand şi Tilişca.

Ce cred sibienii despre această situaţie
“Sunt foarte puţine locuinţe pentru tineri. Cred că ar trebui construite mai multe locuinţe ANL”, Alina Bogdan, contabil

“Ar trebui făcute mai multe pentru tineri. Şi locuri de muncă nu doar locuinţe”, Mircea Toma, muncitor

“Poate de vină pentru această situaţie este şi criza economic, trebuie să ne gândim şi la acest aspect”, Vlad Ştefan, student

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite