Se vând o parte din ANL-urile de la Sibiu şi Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.

Este vorba de 106 locuinţe din ANL-urile din imobilele 2, 4, 5, 7 şi 9 din Mediaş, şi de 49 de locuinţe din imobilul de pe strada Bârsei de la numărul 10 din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Imobiliarele rămân în cădere liberă la Sibiu

Căldură mai scumpă la Sibiu de la 1 ianuarie

Debranşări preferenţiale în blocurile ANL din Sibiu

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Hotărârea pentru stabilirea regimului juridic al unor locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, construite prin programe de investiţii la nivel naţional şi aflate în administrarea consiliilor locale, precum şi a măsurilor necesare în vederea aplicării prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, referitoare la administrarea şi vânzarea acestora.

Astfel, se aprobă înscrierea în inventarul bunurilor din domeniul public al statului a blocurilor de locuinţe pentru tineri aflate în administrarea consiliilor locale în a căror rază administrativ-teritorială sunt amplasate şi trecerea acestora din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului. Hotărârea era necesară în contextul în care prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 14/2010 pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe s-a prevăzut ca locuinţele pentru tineri, destinate închirierii să poată fi cumpărate de chiriaşii acestora după 1 an de închiriere neîntreruptă, faţă de 3 ani cât era prevăzută anterior.

Astfel, pentru toate locuinţele finalizate până la data intrării în vigoare a Legii nr. 89/2008 şi care au fost înregistrate în proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale trebuia creat cât mai urgent cadrul legal necesar vânzării, prin trecerea lor în proprietatea privată a statului. Odată cu adoptarea prezentului proiect de hotărâre a Guvernului se crează cadrul juridic pentru vânzarea a 155 de locuinţe în Sibiu şi Mediaş urmând ca, eşalonat, pe măsura adoptării hotărârilor consiliilor locale de trecere a locuinţelor în proprietate publică a statului, să se iniţieze şi alte proiecte de hotărâri ale Guvernului pentru trecerea în proprietatea privată a statului a celorlalte locuinţe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite