Debranşări preferenţiale în blocurile ANL din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.
ANL-urile din Ştrand au fost predate chiriaşilor în urmă cu doi ani.

Poliţiştii au voie să se debranşeze de la centrala SC Energie Termică S.A., cu acordul IPJ Sibiu. Sibienii care locuiesc în aceleaşi blocuri sunt condamnaţi, însă, să rămână branşaţi la centrala colectivă.

CITIŢI ŞI:

ANL-urile din Sibiu riscă să rămână fără căldură

33 de locuinţe sociale noi în Mediaş până la sfârşitul anului

Aproape 350 de medieşeni vor o locuinţă ANL

Sibienii care şi-au văzut visul împlinit, în urmă cu doi ani, când au primit cheile la apartamentele din blocurile ANL, din mâna primarului Klaus Iohannis, se confruntă acum cu situaţii disperate. Facturile pentru plata agentului termic furnizat în apartamente le dau dureri de cap locatarilor, de fiecare dată când deschid plicurile primite în cutiile poştale. Chiar dacă au plătit şi peste 1.000 de lei pentru agentul termic, în timpul iernii trecute, nu pot să recurgă decât la o singură soluţie: închid caloriferele. Asta pentru că municipalitatea nu admite debranşarea pentru montarea de centrale termice individuale.

„Dacă sunt nemulţumiţi de cât plătesc pentru agentul termic furnizat, nu este problema noastră. Nu au decât să se multe de acolo, dacă sunt nemulţumiţi şi consideră că nu le este bine“, a comentat, sec, primarul Klaus Iohannis.


Poliţiştii au statut aparte
Frustrarea pentru sibienii din apartamentele de tip ANL din Ştrand a devenit şi mai mare, după ce au văzut că mai mulţi vecini, poliţişti de meserie, s-au debranşat fără nicio problemă de la centrala celor de la Energie Termică.

Poliţia Municipiului Sibiu spune că acest lucru este perfect legal. Iniţial, întregul imobil de locuinţe s-a aflat în proprietatea privată a statului român şi în administrarea Ministerului de Interne, prin Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, până în anul 2002, când construcţia a fost realizată până la cota zero. Apoi, în baza unui protocol cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul de Poliţie al Judeţului a redobândit dreptul de administrare asupra celor 10 apartamente.

„Locuinţele de intervenţie din administrare nu se supun condiţiilor impuse locuinţelor A.N.L., fapt pentru care, orice modificare în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de locuit ale chiriaşilor s-a făcut numai cu aprobarea administratorului, respectiv, a conducerii I.P.J.Sibiu“, a explicat Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, comisar  de poliţie Tiberiu Iulian Ivancea

Oameni nemulţumiţi
Locatarii sunt extrem de nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă. „Este frustrant că suntem jecmăniţi aşa de tare şi nu suntem lăsaţi să punem centrale. O să mai închidem din calorifere“, spune un locatar de pe strada Moga, de la numărul 10, sub protecţia anonimatului, de teama „represaliilor“.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite