Ilie Carabulea este liber. Recursul DNA a fost respins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români

Magistraţii Tribunalului Alba au respins recursul DNA la eliberarea condiţionată a lui Ilie Carabulea, sentinţa fiind definitivă şi executorie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, Tribunalul Alba a respins recursul declarat de către DNA la eliberarea condiţionată a lui Ilie Carabulea. Drept urmare, Ilie Carabulea este un om liber, hotărârea fiind definitivă şi executorie.

De altfel, comunicarea de la Tribunal a ajuns deja la Penitenciarul Aiud, acolo unde Carabulea şi-a ispăşit pedeapsa, iar la ora transmiteriia cestei ştiri se lucrează la formalităţile de eliberare. 

"Am primit dispoziţie de punere în libertate acum 5 minute, prin fax, şi urmează să fie pus în libertate", spune inspector Nicoleta Mătărângă, purtător de cuvânt al Penitenciarului Aiud. 

Cererea de eliberare condiţionată a lui Ilie Carabulea a fost făcută de către comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Aiud pentru că, potrivit reprezentanţilor penitenciarului, Ilie Carabulea, fiind trecut de 60 de ani, poate fi eliberat pentru bună purtare după ce execută doar o treime din pedeapsă, perioadă care se calculează scăzându-se din pedeapsă atât zilele petrecute în închisoare cât şi cele în care acesta a muncit în penitenciar.

Reprezentanţii penitenciarului spun că Ilie Carabulea a lucrat în închisoare ca şi bibliotecar, acesta „a inventariat fondul de carte, a întocmit fişe, a repartizat cărţi deţinuţilor, deci o muncă specifică de bibliotecar”. UPDATE Ilie Carabulea este liber. Instanţa i-a admis cererea de eliberare condiţionată. În închisoare, a muncit la bibliotecă

Potrivit motivării instanţei însă, omul de afaceri a fost extrem de activ în închisoare. Pe lângă munca de bibliotecar, Carabulea a făcut, printre altele, un curs de calificare în meseria lucrător în confecţii piele şi înlocuitori şi a scris articole pentru revista penitenciarului.

„De asemenea, se reţine că, potrivit celor menţionate în procesul verbal, condamnatul a fost stăruitor în muncă pe toată durata detenţiei în Penitenciarul Aiud, a participat la Programul de adaptare la condiţiile privării de libertate, a absolvit cursul de calificare în meseria lucrător în confecţii piele şi înlocuitori şi a participat la activitatea educativă de informare pe platforma E-learning pentru prevenire TB, a fost recompensat pentru implicare prin redactarea unor articole pentru revista penitenciarului şi nu a fost sancţionat disciplinar, astfel că, ţinându-se seama şi de împrejurarea că nu are antecedente penale, instanţa urmează ca în baza art.59 Cod penal, să admită cererea şi să dispună liberarea condiţionată a condamnatului”, se arată în motivarea instanţei. Ilie Carabulea a făcut curs de confecţioneri piele în închisoare şi a scris articole pentru revista penitenciarului

Ilie Carabulea a făcut curs de confecţioneri piele în închisoare şi a scris articole pentru revista penitenciaruluiOmul de afaceri a fost încarcerat pe 26 aprilie iar când a fost ridicat i-a aşteptat pe poliţişti cu bagajul făcut. Magnatul Carabulea, ferit de ochii presei la intrarea în arest

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Ilie Carabulea la un an şi jumătate de închisoare cu executare, în dosarul în care era cercetat, alături de fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru infracţiuni de corupţie.

Iniţial, în acelaşi dosar, Curtea de Apel Constanţa îl condamnase pe Carabulea la doi ani de închisoare cu suspendare. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au motivat condamnarea lui Florin Apostu (VEZI MOTIVAREA INTEGRALĂ)

În luna mai, Carabulea a cerut întreruperea temporară a pedepsei la Curtea de Apel Alba Iulia, cererea fiindu-i însă respinsă de instanţă. Ilie Carabulea a cerut întreruperea pedepsei invocând familia, angajaţii şi Banca Carpatica TEXTUL COMPLET AL MOTIVĂRII INSTANŢEI

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite