UPDATE Ilie Carabulea este liber. Instanţa i-a admis cererea de eliberare condiţionată. În închisoare, a muncit la bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea este liber. Judecătoria Aiud a admis cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri.

UPDATE 2 Ilie Carabulea a muncit în închisoare la bibliotecă

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Aiud, cererea de eliberare condiţionată a fost făcută de către comisia de specialitate pentru că Ilie Carabulea, fiind trecut de 60 de ani, poate fi eliberat pentru bună purtare după ce execută doar o treime din pedeapsă, perioadă care se calculează scăzându-se din pedeapsă atât zilele petrecute în închisoare cât şi cele în care acesta a muncit în penitenciar.

„Dânsul a trecut de 60 de ani. Pentru persoanele private de liberatate trecute de 60 de ani, pentru a intra în comisia de eliberare condiţionată, trebuie să execute doar o treime din pedeapsă, din care se mai scad şi zilele considerate câştigate prin muncă. Dânsul a muncit la biblioteca penitenciarului şi s-a considerat executată şi perioada aceea pe care dânsul a muncit-o”, precizează inspector de penitenciare Nicoleta Mătărîngă, purtător de cuvânt al Penitenciarului Aiud.  

Potrivit sursei citate, la bibliotecă Ilie Carabulea a făcut „o muncă specifică de bibliotecar”.

„Este o bibliotecă ca şi orice altă bibliotecă, a inventariat fondul de carte, a întocmit fişe, a repartizat cărţi deţinuţilor, deci o muncă specifică de bibliotecar”, adaugă Nicoleta Mătărîngă.

Potrivit acesteia, Ilie Carabulea va fi pus în libertate în termen de 3 zile de la comunicarea hotărârii, dacă procurorii nu fac recurs. În acest caz, omul de afaceri va părăsi penitenciarul săptămâna viitoare, în cursul zilei de marţi.

UPDATE 1 Eliberat la propunerea Penitenciarului Aiud

Propunerea de eliberare condiţionată a lui Ilie Carabulea a fost făcută de către comisia de pe lângă Penitenciarul Aiud, unde omul de afaceri şi-a ispăşit pedeapsa.

"Referitor la solicitarea dumneavoastră (...) vă aducem la cunoştinţă faptul că în şedinţa publică din 5.09.2012 s-a admis propunerea făcută de comisia de pe lângă Penitenciarul Aiud privind condamnatul Carabulea Ilie, deţinut în executarea pedepsei de 1,6 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 27/P/2012 pentru săvârşirea infracţiunii prev. de Legea 78/2000 şi în consecinţă, s-a dispus eliberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numărul 35/2012 emis de Curtea de Apel Constanţa, atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării prevederilor articolului 61 Cod penal”, precizează judecătorul Luminiţa Crişan, purtător de cuvânt al Judecătoriei Aiud.

Dosarul a fost depus la Judecătoria Aiud pe data de 4 septembrie, iar instanţa s-a pronunţat pe data de 5 septembrie, cand a admis cererea depusă de avocaţii omului de afaceri.

Omul de afaceri a fost încarcerat pe 26 aprilie iar când a fost ridicat i-a aşteptat pe poliţişti cu bagajul făcut. Magnatul Carabulea, ferit de ochii presei la intrarea în arest

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Ilie Carabulea la un an şi jumătate de închisoare cu executare, în dosarul în care era cercetat, alături de fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru infracţiuni de corupţie.

Iniţial, în acelaşi dosar, Curtea de Apel Constanţa îl condamnase pe Carabulea la doi ani de închisoare cu suspendare. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au motivat condamnarea lui Florin Apostu (VEZI MOTIVAREA INTEGRALĂ)

În luna mai, Carabulea a cerut întreruperea temporară a pedepsei la Curtea de Apel Alba Iulia, cererea fiindu-i însă respinsă de instanţă. Ilie Carabulea a cerut întreruperea pedepsei invocând familia, angajaţii şi Banca Carpatica TEXTUL COMPLET AL MOTIVĂRII INSTANŢEI

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite