INCREDIBIL – Niciun vinovat pentru miile de fişe medicale scăpate pe internet!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sibiene se uită una la alta şi dau din umeri când vine vorba să-şi asume responsabilitatea pentru cazul fişelor medicale. În acest timp, date strict personale, CNP-uri, adrese şi inclusiv reţete şi diagnostice circulă pe internet fără să existe vreun vinovat.

CITIȚI ȘI:

REVOLTĂTOR - Fişele medicale a mii de pacienţi din Sibiu circulă pe internet

50 de lei, consultaţiile la medicul de familie

DSP Sibiu este deacord doar cu alipirea spitalului de Pneumoftiziologie la cel Judeţean

Primii care şi-au declinat vina au fost chiar medicii ai căror pacienţi s-au trezit în listele de pe internet. Doctorul de familie Paraschiva Botezan are cabinet în Şura Mare şi a declarat ieri că nu-şi poate explica cu au scăpat datele, că ea lucrează cu „colegii din Timişoara, ei au aceste liste cu pacienţi”.

Mai departe, Casa de Asigurari de Sanatate Sibiu spune ea n-are nici în clin nici în mânecă cu situaţia. “Subliniem că aceste informaţii provin dintr-o aplicaţie informatică ce nu este livrată, gestionată şi administrată de CNAS, ci provine dintr-o aplicaţie informatică pusă la dispoziţia medicilor de familie de către Ministerul Sănătăţii prin Direcţiile de Sănătate Publică”, a declarat Lăcrămioara Bogdan, purtătorul de cuvânt al CAS Sibiu.

Căutaţi în altă parte

În replică, DSP spune că pisica este în curta Colegiului Mediciilor. “Noi nu avem reglementări pentru un astfel de caz şi nu putem interveni. Aceasta problemă ţine de Colegiul Medicilor. Vom mai discuta însă problema, pentru a găsi totuşi o rezolvare“, a spus Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu. Cum era de aşteptat, nici Colegiul Medicilor n-are vină.

“Este o problemă  care ţine strict de doamna doctor şi pe care dânsa trebuie să o lămurească. Colegiul Medicilor se sesizează atunci când există o plângere şi se poate autosesiza când este vorba despre o problemă profesională a medicului“, a spus Loredana Piloff, membră a Colegiului Medicilor şi preşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie.

“Medicul de familie care a utilizat aplicaţia informatică are obligatia legală de a respecta legislaţia privind prelucrarea datelor cu caracter personal”, Lăcrămioara Bogdan, CAS Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite