50 de lei, consultaţiile la medicul de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie refuză să semneze Contractul Cadru şi ameninţă că, dacă nu le vor fi acceptate anumite amendamente, de la 1 aprilie vor acorda asistenţa medicală în sistem privat.

CITIŢI ŞI

DSP Sibiu este deacord doar cu alipirea spitalului de Pneumoftiziologie la cel Judeţean

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Sibiu sunt extrem de nemulţumiţi de noua legislaţie în domeniu şi spune că gândirea birocratică nu poate face decât rău sistemului sanitar românesc.

Ei spun că slaba finanţare ar urma să ducă la falimentul sistemului, iar condiţiile medicilor de familie sunt tot mai grele. Slaba finanţare, obligativitatea asigurării premanenţei fără a asigura un minim de dotări sunt doar câteva dintre nemulţumirile medicilor de familie. Ei spun că ultimele prevederi legale sunt în contradicţie cu Constituţia, iar în final pacienţii vor avea de suferit.

„Cu siguranţă niciun coleg medic de familie nu va fi de acord să semneze contractul cadru în condiţiile acestea, iar în aceste condiţii, de la 1 aprilie riscăm să oferim asistenţă medicală în sistem privat. Nu excludem nici posibilitatea desfiinţării unor cabinete“, spune Loredana Piloff, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Sibiu.

În acest moment, persoanele neasigurate plătesc 50 de lei pentru o consultaţie la un medic de familie.  La nivelul judeţului Sibiu, în prezent sunt aproximatic 400 de medici de familie dintre care 253 au avut semnat contract cu Casa de Asigurări în anul 2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite