Extindere de aproape 3000 de metri pătraţi la Cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea sibiană a decis să mărească actuala suprafaţă pe care se întinde cimitirul de la ieşirea din oraş spre Păltiniş.

CITIŢI ŞI:

Perioadă plină de lucrări la străzi în fosta Capitală Culturală Europeană

Sibienii sunt terorizaţi de zgomotul de pe centura ocolitoare

Au început lucrările pe Valea Oltului. Patru luni de trafic îngreunat!

Astfel în urma unui schimb de terenuri făcut cu o societate comercială primăria a extins actuala suprafaţă a Cimitirului cu încă 2.877 de metri pătraţi. Schimbul a fost făcut pentru că acest teren este situat în imediata apropiere a actualului Cimitir şi pentru a crea o rezervă de teren pentru înhumări. Anul trecut trecut au fost înregistrate un număr de 1.350 de înhumări.

„Odată cu alipirea acestui teren suprafaţa totală a Cimitirului municipal se apropie de 51 de hectare. Se pare însă că oricât ne-am extinde, totdeauna este nevoie de o suprafaţă mai mare la Cimitirul Municipal”, a explicat primarul Klaus Iohannis. Afirmaţiile primarului sunt întărite şi de statistica tristă a deceselor şi înhumărilor avute în aceste 7 luni şi jumătate în capitala judeţului. Au fost înregistrate un număr de 1060 de decese, iar la cimitirul Municipal au fost înmormântate 650 de persoane.

Concomitent cu extinderea, municipalitatea a prevăzut în această primăvară o serie de lucrări de amenajare şi modernizare pentru şase alei. Lucrările s-au încheiat zilele trecute şi au costat aproximativ 255.000 de lei. Lungimea totală a aleilor asfaltate este de peste 1.200 de metri, iar suprafaţa totală este de aproximativ 4.300 de metri pătraţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite