“Cutremur” la Grădina Zoologică după cazul tigrului evadat şi ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal

Municipalitatea nu va mai aduce animale de pradă în Grădina Zoologică din Dumbrava Sibiului după cele întâmplate în această săptămână. De suferit vor avea şi cei din conducerea Serviciului Public Grădina Zoologică. Primarul Iohannis a confirmat că schimbările vor fi majore.

CITIŢI ŞI:

La Zoo Sibiu domneşte legea tăcerii

Parchetul face cercetări, după ce o tigroaică a evadat de la Zoo Sibiu

Tigroaica ucisă la Sibiu ajunge în Cluj, iar puiul ei va merge într-un parc special din Europa

Scandalul iscat de evadarea unei tigroaice dintr-o cuşcă de la una din cele mai moderne grădini zoologice din România şi apoi de uciderea animalului ajuns dincolo de perimetrul locaţiei din pădurea Dumbrava Sibiului, nu va trece fără schimbări şi sancţiuni.
Vădit nemulţumit că imaginea Sibiului a avut de suferit după problemele apărute, primarul Klaus Iohannis a mărturisit că la Serviciul Public Grădina Zoologică, apele se vor tulbura în următoarea perioadă.

„Este foarte trist ce s-a întâmplat, dar concluziile trase şi care vor ocupa multe pagini, nu pot schimba faptele. Vreau să vă spun că ceea ce s-a întâmplat la Zoo se datorează în primul rând neglijenţei în serviciu şi unor deficienţe de management la serviciul de acolo, Nimeni nu a dorit ca animalul să fie ucis”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

De suferit vor avea în primul rând cei din conducerea Serviciului Public Grădina Zoologică. Administraţia locală va face în perioada următoare o analiză a activităţii şefului serviciului, Constantin Bebeşelea şi a celor ce se ocupă de managementul Grădinii Zoologice şi apoi se vor anunţa deciziile luate. Iohannis a confirmat că schimbările vor fi majore, iar scaunul lui Bebeşelea se va cutremura. „Este posibil şi chiar probabil să se ia astfel de decizii. Vor exista măsuri care vizează conducerea de la Zoo”, a explicat tranşant Klaus Iohannis.

Primăria reproşează în primul rând celor de la Serviciul Public Grădina Zoologică faptul că nu au gestionat aşa cum trebuie lucrurile la unitatea din pădurea Dumbrava. „Cei de la Zoo nu au avut soluţia potrivită pentru acest caz. Nu au avut un plan de soluţionare pentru un astfel de caz” a cochis Iohannis.

Tigrii, interzişi la Sibiu
Municipalitatea sibiană a decis aşa cum se ştie ca singurul tigru rămas la Sibiu după uciderea tigroaiecei Mihaela, să nu mai rămână în Dumbrava Sibiului. Chiar dacă iniţial s-au invocat ca motive, faptul că Baghera ar suferi de singurătate, în realitate motivele sunt legate de securitatea sistemelor de intrare în cuştile cu animale de pradă şi periculoase pentru oameni.

” Tigrii nu vor mai putea fi văzuţi la Sibiu decât atunci când voi fi convins că există la Grădina Zoologică angajaţi capabili să gestioneze o astfel de situaţie. Până nu vom avea un personal abilitat şi calificat nu mai aducem astfel de animale”. Nici soarta leilor nu este roză pe viitor. „Nu am luat în calcul să renunţăm şi la ei, dar vom vedea” afirmă Iohannis.

Schimbă încuietorile la cuşti
Municipalitatea sibiană lucrează acum de zor la un plan de modernizare al securităţii de la Zoo. Pentru început sistemul de acces în cuştile animalelor va fi schimbat cu unul modern.

„Uşile ar trebui să fie duble şi acţionate electronic în loc să fie deschise manual de către angajaţi, aşa că vom face schimbări” a mai punctat Iohannis. Primarul a taxat declaraţiile publice făcute de cei de la Vier Pfoten, spunând că „probabil au folosit ocazia pentru a-și mai face puțină publicitate”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite