Tigroaica ucisă la Sibiu ajunge în Cluj, iar puiul ei va merge într-un parc special din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal

Corpul Mihaelei va lua drumul Clujului în zilele ce urmează, ea fiind donată în scopuri de cercetare. „Corpul tigrului a fost necropsiat şi urmează să fie donat Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie şi Geologie”, spune Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Primăria Sibiu: „Tigrul a sărit să atace medicul veterinar şi a fost necesară împuşcarea lui”

Povestea uciderii tigroaicei Mihaela din cauza unui îngrijitor ce a lăsat cuşca deschisă

Asociaţiile pentru protecţia animalelor condamnă decizia de împuşcare a tigrului evadat de la Zoo din Sibiu

Fiul tigroaicei ucisă marţi nu va mai rămâne din păcate pentru prea multă vreme la Sibiu.

„Urmează să luăm legătura cu fundaţiile specializate pentru a găsi un sanctuar în Europa pentru fiul tigroaicei care şi-a pierdut viaţa ieri. Astfel vom încerca să găsim companie şi un mediu adecvat pentru tigrul rămas, în vârstă de 6 ani, care dacă ar rămâne în Grădina Zoologică Sibiu ar resimţi lipsa mamei”, a explicat Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu.

Municipalitatea sibiană şi-a exprimat miercuri punctul de vedere oficial în legătură cu uciderea tigroaicei evadată marţi dimineaţă din cadrul Grădinii Zoologice Sibiu. Primăria confirmă faptul că tigrul a evadat „dintr-o eroare umană”.

Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Iată comunicatul dat de primăria Sibiu:
„În data de 13 decembrie, în jurul orei 9, un îngrijitor al Grădinii Zoologice Sibiu a intrat în adăpostul celor doi tigri pentru a face curăţenie. Dintr-o eroare umană, acesta a omis să pună zăvorul la uşa amplasamentului exterior, uşa rămânând deschisă. Astfel, tigrul a avut posibilitatea să iasă din adăpostul său.

Îngrijitorul a încercat să înapoieze animalul în ţarcul său, dar nu a reuşit. Între timp conducerea Grădinii Zoologice a anunţat Poliţia Locală, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Asociaţia Vânătorilor.

S-au format două echipe de căutare, fiecare dintre acestea având în componenţă un reprezentant al Grădinii Zoologice, un medic şi un vânător. Tigrul a rămas în zona Pădurii Dumbrava, pendulând între Grădina Zoologică şi Muzeul Satului. Animalul a fost apoi reperat în zona Calea Poplăcii, unde cele două echipe de căutare s-au întâlnit.

Medicul veterinar şi unul dintre vânători s-au apropiat de tigru. Vânătorul a tras primul cu puşca cu tranchilizant, dar nu a nimerit. Medicul veterinar a făcut cea de-a doua încercare şi a nimerit animalul cu săgeata cu tranchilizant. Substanţele folosite ca sedant au fost Zoletil şi Ketaminol.

În momentul în care săgeata cu tranchilizant l-a nimerit, tigrul a sărit să atace medicul veterinar. De aceea, din păcate, a fost necesară împuşcarea tigrului pentru a salva astfel viaţa medicului veterinar.

În momentul în care s-a încercat sedarea tigrului precum şi în momentul împuşcăturii erau prezenţi în apropierea medicului veterinar un angajat de la Zoo, vânătorul, un reprezentant IPJ şi un angajat al Primăriei Cisnădie”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite