Parchetul face cercetări, după ce o tigroaică a evadat de la Zoo Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a deschis un dosar penal, la sesizarea Poliţiei, după ce o tigroaică siberiană a evadat marţi de la Grădina Zoologică din Sibiu. Îngrijitorul care a lăsat poarta deschisă spune că a fost „o scăpare de moment”. Corpul Mihaelei va lua drumul Clujului în zilele ce urmează, ea fiind donată în scopuri de cercetare.

„Cercetările se fac pentru a stabili împrejurările în care animalul a reuşit să iese din ţarc şi modul în care acesta a fost anihilat”, a declarat pentru Adevărul judecătorul Paraschiva Turcu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. 

Explicaţiile celui care a lăsat poarta deschisă

Îngrijitorul care a provocat toată tevatura de luni a dat, ieri, primele explicaţii. „A fost o scăpare de moment. După ce am adunat excrementele şi gunoaiele din ţarcul lor am ieşit de acolo şi am apropiat uşa. M-am dus şi am golit găleata, am intrat înăuntru, am început să vorbesc cu ei că erau prietenoşi după care m-am dus şi am deschis şuberu. Am văzut tigroaica afară. M-am dus după ea sa încerc să o bag înapoi, ea foarte calmă, nu s-o dat la mine sau chestii de genul ăsta, după care o coborat”, a povestit bărbatul, care a refuzat să-şi dea numele.

Directorul Grădinii Zoologice, Constantin Bebeşelea, spune că în funcţie de rezultatul anchetei vor lua în cazul îngrijitorului măsurile care se impun. „Vom lua măsurile care sunt prevăzute în codul muncii, de la avertisment pana la desfacerea contractului de muncă”, a spus Bebeşelea.

Cadavrul tigroaicei, donat Universităţii Babeş-Bolyai

Corpul Mihaelei va lua drumul Clujului în zilele ce urmează, ea fiind donată în scopuri de cercetare. „Corpul tigrului a fost necropsiat şi urmează să fie donat Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie şi Geologie”, spune Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu.

Fiul tigroaicei ucisă marţi nu va mai rămâne din păcate pentru prea multă vreme la Sibiu. „Urmează să luăm legătura cu fundaţiile specializate pentru a găsi un sanctuar în Europa pentru fiul tigroaicei care şi-a pierdut viaţa ieri. Astfel vom încerca să găsim companie şi un mediu adecvat pentru tigrul rămas, în vârstă de 6 ani, care dacă ar rămâne în Grădina Zoologică Sibiu ar resimţi lipsa mamei”, a explicat Mirela Gligore.

Planuri pentru securitate sporită

În altă ordine de idei Grădina Zoologică Sibiu va alcătui un plan etapizat pentru a spori siguranţa în cadrul acestei locaţii.”Vrem să facem acest lucru pentru a crea premisa unei mai bune gestionări a situaţiilor de acest tip. Pentru stabilirea responsabilităţii, se va constitui la nivelul municipalităţii o comisie care va parcurge etapele prevăzute de Codul Muncii în aceste situaţii”, a mai spus Mirela Gligore.

Casetă

Preţ de chilipir pentru Mihaela

Dacă valoarea sentimentală este inestimabilă în cazul tigroaicei, atunci când vine vorba de valoarea de inventar a acesteia, ea a avut o valoare aproape infimă. „Valoarea de inventar a fost de 50 de lei. Asta pentru că ea s-a născut aici la Sibiu şi nu a fost cumpărată” a mai spus Mirela Gligore. Valoarea nu va fi însă imputată îngrijitorului care a lăsat poarta deschisă.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite