Creşe construite pe banii firmelor de construcţii. Guvernul le va achita în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de opt de creşe vor fi construite în judeţul Sibiu printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Firmele de construcţii agreează ideea Guvernului de a amenaja creşele pe banii lor, iar statul să achite contravaloarea în rate.

CITIŢI ŞI:

Întârzieri de câteva luni la toate lucrările de pe drumurile din judeţul Sibiu

Primăria a redeschis traficului o stradă în care a băgat aproape 1 milion de lei

Peste 5,5 milioane de euro în străzile Sibiului


Judeţul Sibiu va avea cel mai târziu de la anul, încă opt creşe funcţionale, graţie unui proiect ce urmează să fie dezvoltat în perioada următoare. Cele opt creşe vor avea parte de lucrări a căror valoare totală este de aproape 12 milioane de lei Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, obiectivele vizează creşe cu una, două sau trei grupe de copii. În municipiul Sibiu vor fi amenajate trei astfel de creşe. Primăria a stabilit deja unde urmează să fie făcute aceste unităţi, în municipiul reşedinţă de judeţ.

Una va fi situată pe un teren pentru construcţii în suprafaţă de 963 metri pătraţi, situat pe strada Aurel Popa, o alta va fi construită în zona Reşiţa, lângă cele 18 blocuri de locuinţe situate pe strada Reşiţa, pe un teren pentru construcţii, în suprafaţă de 1500 metri pătraţi, iar o a treia va fi amenajată pe strada Constructorilor la numărul 17,  în curtea Grădiniţei numărul 36. „Este vorba de un imobil în suprafaţă de 1500 metri pătraţi care face parte din imobilul-teren de construcţii cu grădiniţa” a explicat Daniela Ilie de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu. Celelalte creşe vor fi amenajate în Mediaș, Avrig, Cisnădie, Săliște și Tălmaciu.

Constructorii pun o singură condiţie

Ideea ca firmele de construcţii să fie şi unele de tip credit-furnizor pentru a fi amenajate aceste creşe, iar apoi Guvernul să achite totul în mai multe tranşe, nu este privită deloc cu dispreţ de către patronii acestora. Una din cele mai mari firme de profil din Sibiu şi chiar din ţară, condusă de afaceristul Mircea Bulboacă, agreează soluţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar cu o condiţie.

„Accept o astfel de propunere, dar vreau ca la data stipulată clar în contract, să am siguranţa că vor fi viraţi banii. Să ne dea Guvernul această garanţie şi sunt sigur că firmele de la noi din ţară, vor accepta să facă şi astfel de lucrări. Aşa funcţionează o economie normală” a spus preşedintele grupului CON-A. Acesta a mai mărturisit că a găsit resurse pentru a accepta un astfel de proiect.

„Am urmărit această iniţiativă a Guvernului încă de când a fost doar la stadiu de discuţii. Am discutat cu cinci bănci şi toate sunt dispuse să acorde firmelor interesate resursele pentru a construi aceste creşe” a mai spus Mircea Bulboacă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite