Cel mai tânăr director din Sibiu vrea să schimbe radical modul de a conduce instituţiile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 26 de ani Cornel-Alin Macarie este cel mai tânăr director de instituţie publică din Sibiu. De un an şi jumătate Alin conduce destinele Casei de Cultură a Studenţilor.

CITEŞTE ŞI:

Claudia Benchea: Mâna iscusită din spatele balerinilor sibieni (PORTRET)

Florentina Budin: Promovează tradiţia, prin dansul şi portul popular

Ioana Dăncăneţ e ambasadorul Sibiului în faţa turiştilor care ne trec pragul (portret)

Născut: 22 aprilie 1984, Mediaş
Studii: Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene Sibiu
Familie: necăsătorit

Cornel-Alin Macarie a devenit director al Casei de Cultură a Studenţilor la jumătatea anului trecut. La acea vreme era, şi încă mai este, cel mai tânăr director de instituţie publică din Sibiu. Asta nu l-a împiedicat însă să se apuce de treabă şi să înceapă transformarea instituţiei. “La data de 25 mai 2009 am fost numit în această funcţie. Nu au fost probleme de niciun fel pentru că m-am adaptat repede. De fapt, nu cred că nu m-aş fi putut adapta repede având în vedere că vin practic din rândul studenţilor, ştiu exact ce nevoie au, ce îi doare, ce îşi doresc şi cum aş putea să le fiu alături, să îi sprijin”, spune Alin-Cornel Macarie.

A modernizat instituţia

Alin Macarie şi-a propus ca în faţa studenţilor Casa de Cultură a Studenţilor să nu mai apară ca o instituţie distantă, căreia trebuie să i te adresezi oficios o dată la câţiva ani pentru a primi o fărâmă de sprijin în realizarea vreunui proiect pentru tineri. Dimpotrivă, Alin Macarie crede că instituţia pe care o conduce ar trebui să fie la acelaşi nivel cu studenţii, iar între ei să existe un permanent schimb şi sprijin. “În momentul de faţă, centrul universitar sibian numără aproximativ 30.000 de studenţi ai căror reprezentanţi activează în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor. Eu consider că am reuşit să implic în activitatea Casei de Cultură aproape toate ligile şi organizaţiile studenţeşti din Sibiu, ceea ce mi-am şi dorit. Instituţia functionează ca un organism viu, deschis ofertelor şi initiaţivelor studenţeşti. Aceste iniţiative devin programe, care sunt analizate şi puse în practică de către solicitanţi sub îndrumarea referenţilor instituţiei. Obiectul de activitate al Casei este asigurarea condiţiilor ca studenţii să se poată exprima complex în iniţiativele lor, să dea prin tot ceea ce întreprind, dimensiunea gândirii şi forţa energiei studenteşti”, mai spune Alin Macarie.

Turnee în ţară şi străinătate

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu are în grijă Ansamblul de dansuri populare “Ardealul”, formaţia de dans M&M şi Compania de Dans Microbis. Toate trei s-au bucurat anul acesta de numeroase invitaţii şi participări la evenimente interne şi internaţionale. Formaţia M&M a dansat la Festivalul Hellas din Atena sau la Concursul Naţional de la Ploieşti, Ansamblul Ardealul a dansat atât pe valea Hârtibaciului cât şi în Cehia, în vreme ce Compania de Dans Microbis s-a deplasat în Iaşi dar şi în Serbia. Printre altele. Alin Macarie vrea ca pe viitor cele trei structuri al Casei de Cultură a Studenţilor să-şi păstreze şi să-şi dezvolte activitatea prodigioasă, iar pe parcurs alte formaţii şi structuri studenţeşti să li se alăture. “Vreau ca toţi studenţii să ştie despre evenimentele noastre şi să ne ceară sprijinul în organizarea evenimentelor lor”, mai spune Alin Macarie.

Ce-i place:
Îmi place să părăsesc rutina de zi cu zi şi să fac drumeţii pe munte, prin Mărginimea Sibiului, să plec la plimbare.

Ce nu-i place:
Nu-mi plac oamenii care nu păstrează curăţenia pe stradă. Ne numim de fiecare dată când putem capital cultural dar nu ştim să aruncăm hârtiile unde trebuie.

Întrebări şi răspunsuri:

Pe unde mergi în drumeţii?
Nu-ţi imagina că sunt un profesionist în alte muntelui, îmi face plăcere să merg, dar ceva mai uşor pe la Păltiniş, prin Mărginime.

Marea îţi place, sau doar muntele?
La mare îmi place foarte mult amosfera aceea de vacanţă, de timp liber, lipsită de griji. Ştii cum este, dacă eşti crescut la munte, tinzi spre mare, iar cei de la mare trag spre munte.

Instituţia pe care o conduci face atâtea drumeţii?
Casa de Cultura a Studentilor Sibiu este un partener international activ, fiind implicată în numeroase forme de cooperare şi parteneriate, cu mai mult de 30 de organizaţii similare din întreaga lume.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite