Vitezomanul Sami Țânțaș și fostul subprefect Dan Alin, anchetat în dosarul mitei de la ARR, potențiali prefecți de Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samuel Țânțaș, fiul milionarului oșean Vasile Țânțaș, ar putea deveni prefect după Paște
Samuel Țânțaș, fiul milionarului oșean Vasile Țânțaș, ar putea deveni prefect după Paște

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Cristian Sasu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Valentin Breban, alături de foștii subprefecți Samuel Țânțaș și Dan Alin, sunt oamenii propuși de PDL pentru funcția de prefect al județului Satu Mare.

PDL va lua o decizie finală cu privire la cine îi va lua locul actualului prefect în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent Județean al partidului, care se va desfășura luni. Prefectul Radu Giurcă va renunța la funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu după sărbătorile de Paște, pentru a intra în cursa pentru alegerile locale. Se pare că Giurcă va candida pentru președinția Consiliului Județean.

Pe lista nominalizărilor PDL se regăsesc și personaje controversate. Samuel Țânțaș este fiul milionarului oșean Vasile Țânțaș, care a concesionat pentru 49 de ani ștrandul municipal și a cumpărat Hotelul Dacia, monument de arhitectură situat la kilometrul zero al orașului Satu Mare. Lucrările la hotel, care au distrus interioarele somptuoase, nu au primit girul comisiilor locale de specialitate, fiind autorizate direct de la București, în perioada în care Samuel Țânțaș ocupa funcția de inspector.

Simbolul oraşului Satu Mare, un tun imobiliar în aşteptare FOTO VIDEO

Blat pe ruinele Hotelului Dacia. Autoritățile se prefac că amendează, miliardarul Țânțaș se preface că lucrează. În hotel a nins!

VIDEO Câinii - împărați în ștrandul lui Țânțaș. Utilajele miliardarului „ruginesc” înghițite de zăpadă

Samuel Țânțaș a fost prins circulînd cu 179  de kilometri pe oră de un radar al Poliției Maramureș, în localitatea Cicârlău, unde limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră.  Incidentul s-a produs în 2010, pe vremea când acesta era șeful cancelariei prefectului Radu Giurcă.

Fostul subprefect Dan Alin, directorul adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă, a fost și el implicat într-un scandal de presă, numele său apărînd în cazul șefului ARR Satu Mare, Nicolae Jurj, condamnat pentru mită și trafic de influență. Potrivit unor surse din DNA, banii încasați drept mită de Jurj intrau în circulație pe filiera PDL.

Citește și EXCLUSIV Șeful ARR „circula“ mita pe filiera PDL

Valentin Breban, un alt potențial viitor prefect, este și el implicat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, aflat în curs de judecare la Tribunalul Satu Mare. Numele său a apărut, alături de cel al președintelui PDL județean, deputatul Ioan Holdiș, în dosarul „Mită pentru partid.

Pedeliștii Holdiș și Breban, numele grele din dosarul „Mită pentru partid”
 
Persoana nominalizată pentru ocuparea funcţiei de prefect urmează să fie anunțată marți, odată cu candidaţii partidului la alegerile locale din 10 iunie.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite