EXCLUSIV Satu Mare: Șeful ARR „circula“ mita pe filiera PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Alin Claudiu, directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, în vizorul DNA
Dan Alin Claudiu, directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, în vizorul DNA

Banii încasați de șeful Autorității Rutiere Române Satu Mare, Nicolae Jurj, arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată și trafic de influență, ar fi ajuns în buzunarul directorului adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, fostul subprefect de Satu Mare Alin Claudiu Dan, afirmă surse oficiale din DNA.

Trafic de influență pe filieră de partid
Șeful Autorității Rutiere Române (ARR) Satu Mare Nicolae Jurj a fost prins în flagrant vineri, 18 noiembrie, în timp ce primea 2.500 lei mită de la patronul unei firme de transport din municipiul Carei. Potrivit comunicatului remis sâmbătă de Direcția Națională Anticorupție (DNA), Jurj a pretins și primit suma de 2.500 lei „motivînd că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului la momentul efectuării unui control de specialitate“. Jurj a fost arestat sâmbătă, 19 noiembrie, pentru 29 de zile.
Citește și „Şeful Autorităţii Rutiere Satu Mare, arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă“
Surse oficiale din Serviciul Teritorial Oradea al DNA afirmă că funcționarul pe lângă care ar fi intervenit Jurj este adjunctul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Alin Claudiu Dan. Contactat de reporterul „Adevărul de Transilvania“, acesta a refuzat să comenteze informațiile, însă nu a negat implicarea sa în acest caz: „S-a făcut comunicatul de presă din partea DNA-ului, eu altceva nu am de declarat“ a afirmat acesta, după care și-a închis telefonul.
Cine este Alin Claudiu Dan
Potrivit CV-ului postat pe site-ul Instituției Prefectului Satu Mare, Alin Claudiu Dan, în vârstă de 37 de ani, a fost angajat la ITM în septembrie 2000 și a lucrat până în octombrie 2009 în compartimentul juridic al instituției. În perioada 7 octombrie 2009 – 10 mai 2010, acesta a ocupat funcția de subprefect al județului Satu Mare, funcție din care a fost înlocuit de beizadeaua miliardarului Vasile Țânțaș din Țara Oașului. Din 2010 ocupă funcția de inspector șef adjunct la ITM Satu Mare. Atât Nicolae Jurj, directorul arestat de la ARR, cât și Alin Dan sunt susținuți politic de PDL.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite