Dosarul mitei de la Pașapoarte a ajuns la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Serviciului de Pașapoarte Satu Mare
Sediul Serviciului de Pașapoarte Satu Mare

Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare a finalizat investigațiile în dosarul mitei de la Serviciul Public Comunitar de Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Satu Mare. Dosarul a ajuns pe masa la procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Surse judiciare dau drept sigură finalizarea anchetei cu soluții de neînceperea urmăririi penale, după ce Maria Tonte a negat, în timpul audierilor efectuale de DGA, că ar fi autoarea reală a denunțului.

VEZI AICI DENUNȚUL ȘI SCHEMA LUĂRII DE MITĂ 

În denunț, mai multe angajate din cadrul Serviciului de Pașapoarte au fost acuzate că ar fi încasat, în cursul anilor 2010 și 2011, diferite sume de bani pentru a-i rezolva Mariei Tonte eliberarea a două pașapoarte, pentru ea și pentru fiica ei minoră. Potrivit denunțului, în luarea de mită au fost implicate Angela Costinaș, Florinița Oltean, o oarecare „Doinița”, toate trei angajate la Pașapoarte, precum și Vasile Moldovan, lucrător în cadrul biroului de Evidența Populației din Negresti-Oaș.

VEZI AICI CUM A ÎNCEPUT ANCHETA DGA

Contactată telefonic de reporterii Adevărul de Transilvania, sătmăreanca stabilită în Viena a negat că ar fi autorul de drept al denunțului, dând vina pe finii ei, stabiliți tot în Viena, singurii care ar fi putut transmite denunțul prin poștă cu timbru de Austria. „Cred că poliția ar trebui să-i caute pe Ioan și Floarea Severea, eu cu soțul meu și Angela Costinaș le-am fost nași la nuntă, Severea sunt finii noștri și eu știu că sunt prieteni cu unu Marius Ciorbă de la Buletine, și că nevastă-sa voia postul lui Angela de la Pașapoarte” a declarat femeia.

VEZI AICI TOATE DECLARAȚILE DATE DE MARIA TONTE 

Procurorul DNA Marius Iancu a declarat pentru Adevărul de Transilvania că DNA a preluat dosarul, soluția în dosar urmând să fie dată în viitorul apropiat. „Doarul e la noi, vă vom comunica mai multe detalii la finalizarea cercetărilor, după ce se va da o soluție în dosar” a declarat procurorul Marius Iancu. 

VEZI AICI POZIȚIA DGA

Urmăriți evoluția anchetei pe satu-mare.adevarul.ro

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite