EXCLUSIV Maria Tonte: „N-am depus niciun denunț la DGA! Poate finii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Serviciului de Pașapoarte Satu Mare
Sediul Serviciului de Pașapoarte Satu Mare

Într-o discuție telefonică purtată din Viena cu reporterul „Adevărul”, Maria Tonte a negat vehement faptul că ar fi autoarea denunțului transmis prin poștă către Direcția Generală Anticorupție, Direcția Generală de Pașapoarte, Direcția Națională Anticorupție și Ministerul Administrației și Internelor, în care mai mulți angajați din cadrul Serviciului de Pașapoarte Satu Mare sunt acuzați de luare de mită.

Femeia afirmă că în spatele denunțului se află, cel mai probabil, finii ei, Ioan și Florea Severea, amici cu Marius Ciorbă, angajat la Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date Privind Evidența Persoanelor, a cărui soție, mutată la București în urma restructurărilor din MAI, vânează un post la Pașapoarte în județ.  

„Îs foarte supărată, cine a putut să faca la adresa mea, cum adică eu am făcut. Vă zic ce le-am zis și polițiștilor care m-au luat din curtea casei din Racșa Vii ca pe-o criminală, n-am depus eu niciun denunț. Vreau să se găsească vinovatul. Cine a depus denunțul a știut și data când am plecat acasă, ca să ne găsească poliția, au știut cum îmi fac și semnătura, deși nu i-a ieșit perfect. Semăna, dar nu era a mea, așa au zis și ăia care m-au audiat”
a declarat Maria Tonte.

„Cred că poliția ar trebui să-i caute pe Ioan și Floarea Severea”

Femeia susține că, exceptând-o pe Angela Costinaș, nu-i cunoaște personal pe niciunul dintre cei nominalizați în denunț și este de părere că cineva care a avut acces la informațiile ei personale a depus denunțul pentru a genera destituiri la Serviciul de Pașapoarte.

VEZI AICI DENUNȚUL CARE A GENERAT ANCHETA DGA

„Cred că poliția ar trebui să-i caute pe Ioan și Floarea Severea, eu cu soțul meu și Angela Costinaș le-am fost nași la nuntă, Severea sunt finii noștri și eu știu că sunt prieteni cu unu Marius Ciorbă de la Buletine, și că nevastă-sa voia postul lui Angela de la Pașapoarte”
a declarat femeia.

Jocuri de culise


Carmen Ciorbă, soția lui Marius Ciorbă, a fost angajată în cadrul Serviciului de Pașapoarte Satu Mare, însă a fost mutată la București în urma restructurărilor din MAI. Potrivit unor surse din Instituția Prefectului, Angela Costinaș, principala angajată de la Pașapoarte vizată în denunț și Carmen Ciorbă au fost colege în compartimentul informatic al Serviciului de Pașapoarte. Restructurările din instituțiile subordonate Ministerului Administrației și Internelor au generat reducerea unui post din compartiment. În urma examenului de confirmare pe post, Costinaș, care a obținut notă mai mare la concurs, a fost menținută la Satu Mare, iar Carmen Ciorbă a fost trimisă în Capitală, la Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice București, unde lucrează și în prezent.

Toate drumurile duc la Ciorbă

Reprezentanții Corpului de Control al Direcției Generale de Pașapoarte au depistat faptul că cererea de eliberare a pașaportului depusă de Maria Tonte pentru fiica ei fusese vizualizată de mai multe ori de Camelia Pop, angajată în cadrul serviciului sătmărean, afirmă surse de la Pașapoarte. Ultima vizualizare datează din 23 august, aceeași cu data poștei de pe plicul denunțului. Potrivit surselor, Pop ar fi admis în fața reprezentanților Corpului de Control că a vizualizat cererea la solicitarea lui Marius Ciorbă.

Comisarul șef Stelian Călugăru, șeful Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare, a confirmat implicarea Corpului de Control al DGP în ancheta coordonată de DGA județean. „Corpul de Control al Direcției Generale de Pașapoarte a efectuat o anchetă internă și a descoperit ilegalități în eliberarea pașaportului, însă fac precizarea că acestea sunt de ordin administrativ și nu relevă săvârșirea vreunei fapte penale. E doar o cercetare administrativă din partea lor” a declarat Călugăru.

Urmăriți evoluția anchetei exclusiv pe satu-mare.adevarul.ro


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite