Stelian Călugăru, șeful DGA Satu Mare: „Ancheta de la Pașapoarte și-a pierdut esența”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul șef Stelian Călugăru (dreapta) susține că ancheta DGA a rămas „fără esență”
Comisarul șef Stelian Călugăru (dreapta) susține că ancheta DGA a rămas „fără esență”

Comisarul șef Stelian Călugăru, șeful Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare afirmă că ancheta DGA „și-a pierdut esența” după ce Maria Tonte a negat la audieri faptul că ar fi autoarea reclamației depuse împotriva angajatelor de la Pașapoarte.

Comisarul șef Stelian Călugăru, șeful Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare afirmă că ancheta DGA „și-a pierdut esența” după ce Maria Tonte a negat la audieri faptul că ar fi autoarea reclamației. „Am prins-o chiar înainte sa plece în Austria, femeia are domiciliul în Viena. Ea neagă că ar fi scris ea reclamația. Scrisul nu-i aparținea, dar semnătura părea a ei. Din momentul ăla, esența dosarului e pierdută, întrucât în aceste condiții, fapta nu există” a declarat comisarul șef.

Potrivit afirmațiilor sale, o anchetă desfășurată de Corul de Control al Direcției Generale de Pașapoarte a completat cu noi informații ancheta DGA. „Corpul de Control al Direcției Generale de Pașapoarte a efectuat o anchetă internă și a descoperit ilegalități în eliberarea pașaportului, însă fac precizarea că acestea sunt de ordin administrativ și nu relevă săvârșirea vreunei fapte penale. E doar o cercetare administrativă din partea lor” a mai afirmat șeful DGA Satu Mare. Dosarul a fost trimis procurorilor care urmează să stabilească dacă se impune trimiterea în judecată pentru fapte de corupție a angajatelor de la Pașapoarte menționate în plângere.

Conform evidențelor din SPCLEEP Satu Mare, cererea de eliberare a pașaportului depusă de Maria Tonte a fost vizualizată demai multe ori de o angajată a serviciului,  Camelia Pop, audiată și ea de DGA – afirmă surse din cadrul Serviciului de Pașapoarte. Potrivit surselor, aceasta ar fi declarat la audieri că datele i-ar fi fost solicitate de Marius Ciorbă, angajat în cadrul Biroului Județean de Administrare a Bazelor de Date Privind Evidența Persoanelor.  Potrivit sursei citate, Pop este cercetată pe cale administrativă de DGP pentru încălcarea legii 677/2001 privind distribuirea datelor cu caracter personal.

Angela Costinaș, acuzată în plângerea Mariei Tonte, a negat faptul că ar fi luat mită și susține că „este vorba despre o înscenare”. „Am convingerea că cercetările vor releva faptul că nu există nicio faptă penală și că adevărul cu privire la autorii reali ai plângerii va ieși la iveală. E o înscenare pusă la cale din interiorul Serviciului” a declarat Costinaș.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite