Direcția Generală Anticorupție – audieri într-un caz de luare de mită la Pașapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți angajați de la Pașapoarte sunt cercetați de Direcția Generală Anticorupție pentru luare de mită după ce pe adresa DGA și pe cele ale Direcției Naționale Anticorupție, Direcției Generale de Pașapoarte și Ministerului Administrației și Internelor a fost depusă o plângere, expediată prin poștă de o sătmăreancă stabilită în Austria.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, autoarea plângerii, Maria Tonte, ar fi susținut că Angela Costinaș, angajată în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple (SPCLEEP) Satu Mare i-ar fi solicitat 250 de euro pentru a-i elibera pașaportul, bani pe care ar fi urmat să-i împartă „cu o colegă cu nume de floare” (Florinița Olteanu – n.r.)  și un angajat nenominalizat din cadrul Serviciului de Evidența Populației Satu Mare.

DGA a efectuat deja o primă rundă de audieri în acest caz, angajatele serviciului sătmărean de Pașapoarte vizate de plângere fiind chemate la DGA în 14 septembrie. Potrivit unor surse judiciare, reclamanta Maria Tonte, chemată la audieri de anchetatori, ar fi infirmat acuzațiile pe care le susține în plângere. Informația nu a fost însă confirmată de DGA. Comisarul șef Simona Babici, șefa SPCLEEP Satu Mare afirmă că nu știe nimic despre caz. „Nu știu nimic despre plângere, n-am idee despre ce vorbiți, sunt în concediu” a declarat Babici.

Urmăriți evouția anchetei exclusiv pe satu-mare.adevarul.ro  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite