AUDIO Ultima emisiune în direct a lui Adrian Păunescu a fost difuzată de Radio Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Taban şi Adrian Păunescu
Sergiu Taban şi Adrian Păunescu

Sergiu Taban, realizatorul emisiunii "Cu emoţie Adrian Paunescu" de la Radio Reşiţa, a făcut ultimul interviu cu maestrul, în timp ce acesta se afla  internat, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, chiar înainte de a intra în comă. Adrian Păunescu a pregătit în detaliu ultima sa intervenție în direct.

Chiar de pe patul de spital, acolo unde se zbate de câteva zile între viaţă şi moarte, poetul Adrian Păunescu a fost partenerul de dialog al lui Sergiu Taban, realizator de emisiuni la postul public regional Radio Reșița. Ca în fiecare seară de luni, maestrul a vorbit pentru ascultătorii radioului în cadrul emisiunii “Cu emoţie, Adrian Paunescu”. Intervenţia din seara zilei de 1 noiembrie a fost ultima apariţia a sa la radio sau pe micul ecran înainte să fie doborât la pat.

Citeşte şi:

Eugen Negoiţă, cel mai mare fan al maestrului Adrian Păunescu

Singura carte despre Adrian Păunescu a fost scrisă la Călăraşi UPDATE

Poetul arădean Iulian Petrescu a compus astăzi o poezie în memoria lui Adrian Păunescu

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

VIDEO/Vezi aici cum umplea Adrian Păunescu stadioane-La Galaţi a strâns peste 50.000 de oameni

Vasile Şeicaru: Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi: cântăreţul de folk

Iaşi: Păunescu a făcut ultimul număr din „Flacăra" de pe patul de spital

“Întrebarea tâmpită care mă urmăreşte obsesiv ca om, ca şi realizator al acestei emisiuni alături de cel căruia îi era ea dedicată, Adrian ăPăunescu, le-aş adresa-o celor care au aflat în aceste zile că maestrul există. De ce acum? De ce nu l-aţi căutat când avea atât de multe să transmită oamenilor? De ce l-aţi nesocotit şi l-aţi luat la ţintă lasând toţi neavizaţii să vorbeasca în fel şi chip despre ce şi cum ştiu ei, ce cred ei despre un geniu al culturii româneşti?”, se întreabă revoltat Sergiu Taban.


Adrian Păunescu, la aniversarea zilei sale de naștere din această vară, alături de Sergiu și Carina Taban

Adrian Păunescu, la aniversarea zilei sale de naștere din această vară, alături de Sergiu și Carina Taban


A pregătit în detaliu ultima emisiune    

Moderatorul emisiunii de la Radio Reşiţa vorbeşte cu emoţie despre drama pe care o trăieşte poetul. De asemenea, el se declară uimit de faptul că ultima sa emisiune a pregătit-o în cel mai mic detaliu, deși starea lui de sănătate nu a fost satisfăcătoare. "Pe lângă intervenția în direct, maestrul a pregătit o înregistrare a unei poezii, pe care a trimis-o Andrei, fiul său", povestește Sergiu Taban, care spune că Adrian Păunescu a pregătit în detaliu chiar și un playlist.

A întocmit propriul play-list

"Printre piesele pe care le-a cerut s-au regăsit melodii de ale Tatianei Stepa, trupei Iris, Vali Moldovan și Mircea Vintilă", spune realizatorul de emisiuni, care l-a simțit mai uman ca niciodată pe titanul Păunescu. "Sunt impresionat că a acceptat să intre în direct și să facem această emisiune, într-un moment în care nimeni nu credea că va mai putea asta. În plus, a ținut să încheiem emisiunea pe un ton optimist", a adăugat Taban.

Tradiție pentru reșițeni

De cinci ani, maestrul Adrian Păuneascu are o emisiune săptămânală pe postul public regional Radio Reșița. În fiecare luni discută, alături de Sergiu Taban, cu ascultătorii postului public, timp de 50 de minute.

"Alegeam temele, dezinteresați de audiență, comercial și monden. Cele 50 de minute erau de cultură în cel mai autentic mod cu putiință", spune Sergiu Taban. Emisiunea a pornit acum cinci ani, din inițiativa directorului postului regional de radio, Doru Dinu Glăvan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite