Călăraşi: Eugen Negoiţă are 33 de cărţi semnate Adrian Păunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Negoiţă, alături de colecţiile sale despre Adrian Păunescu
Eugen Negoiţă, alături de colecţiile sale despre Adrian Păunescu

Bărbatul l-a cunoscut pe marele Adrian Păunescu în anul 1990, când a apărut cotidianul „Vremea“. „Era idolul meu, îi ştiu toate poeziile şi am dorit nespus de mult să îl cunosc“, spune Eugen Negoiţă.

Bărbatul l-a cunoscut pe marele Adrian Păunescu în anul 1990, când a apărut cotidianul „Vremea“. „Era idolul meu, îi ştiu toate poeziile şi am dorit nespus de mult să îl cunosc“, spune Eugen Negoiţă. În ziarul „Vremea“ era trecută adresa redacţiei şi un număr de telefon. Eugen a luat numărul şi a sunat spunând că doreşte să stea de vorbă cu Adrian Păunescu, iar secreatara i-a spus să se ducă la adresa respectivă care era trecută în ziar, fiind acolo casa maestrului. „Nu-mi venea să cred că acolo stă maestrul şi am fost foarte încântat când m-a programat“, mai spune Negoiţă.

Adrian Păunescu a vrut să introducă sportul minţii în şcoli: o sfidare la adresa imoralităţi (FOTO)

Întâlnire

A doua zi la orele 10.00, bărbatul era în faţa casei lui Adrian Păunescu, aşteptând să intre să stea de vorbă cu idolul său. „Când am ajuns acolo erau la rând Grigore Vieru şi Ştefan Andrei. Nu puteam să cred ce oameni stau lângă mine“, a adăugat Eugen Negoiţă. Când i-a venit rândul, bărbatul i-a spus lui Adrian Păunescu că este din Călăraşi şi este un fan şi ar dori să scrie la cotidianul „Vremea“. Maestrul i-a dat un test, pe care acesta l-a trecut cu brio. „Am avut privilegiul să stau de vorbă cu maestrul, dar şi să iau testul ca să pot scrie la ziarul „Vremea“.

A fost cea mai fericită zi din viaţa mea“, ne-a mai spus fanul maestrului Adrian Păunescu. Timp de un an de zile, Eugen Negoiţă a scris la cotidianul „Vremea“, după care a revenit să scrie în anii 1996-1997. Acesta îşi aduce aminte cu nostalgie ce vremuri frumoase erau şi câte lucruri bune a învăţat de la Adrian Păunescu. De la Adrian Păunescu, Eugen a învăţat adevărata istorie a românilor, literatura şi să nu se schimbe de la o clipă la alta.

image

Cenaclul Flacăra

Eugen Negoiţă a mers alături de Adrian Păunescu şi de faimosul Cenaclul Flacăra, în ţară la diferite concerte. „Cel mai mult am mers în Ardeal, maestrul având o slăbiciune pentru această zonă“, îşi aminteşte Negoiţă. Timp de un an de zile a cunoscut mari valori ale României, Mircea Sântibreanu, Ion Niţu, Tatiana Stepa şi mulţi alţi, de care povesteşte cu mare drag, dar în acelaşi timp sufletul său e cuprins de o mare tristeţe, deoarece Adrian Păunescu a trecut în nefiinţă.

Colecţii

Eugen Negoiţă deţine 33 de cărţi ale maestrului Adrian Păunescu, 12 cd-uri originale ale Cenaclului Flacăra, numeroase casete şi ediţiile ziarelor „Vremea“. Toate cărţile sunt cu autograf de marele poet Adrian Păunescu. Toate poeziile poetului, Negoiţă le ştie şi le recită cu dragoste. „Nu am să uit niciodată ce spunea maestrul: Aşteptaţi să mor ca să vedeţi cine am fost!“, cu glasul tremurând povesteşte Eugen.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite