RECURS Teribilistul care a provocat accidentul de la Caransebeş rămâne la arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Caraş-Severin hotărăşte astăzi soarta tânărului care a semănat groază pe aeroport. Cristian Ungur, care a intrat beat criţă cu maşina pe Aeroportul Caransebeş şi a băgat patru oameni în spital cere să fie pus în libertate.

UPADTE: ORA 13:40


Tribunalul Caraş-Severin a respins încercarea avocaţilor de eliberare a lui Cristian Ungur din arestul preventiv. Procurorul de caz a invocat numărul mare al infracţiunilor comise de tânăr, precum şi faptul că sunt nu mai puţin de trei părţi vătămate. În plus, a subliniat faptul că acesta reprezintă în continuare un pericol pentru societate. Judecătorii au respins în consecinţă recursul şi Cristian Ungur rămâne în arest pentru o perioadă de 29 de zile. 
“Completul din cadrul secţiei penale a Tribunalului Caraş-Severin a hotărât respingerea ca nefondat a recursului exercitat de inculpat. În consecinţă, s-a consfinţit încheierea judecătoriei Reşiţa prin care s-a dispus arestarea preventivă pe 29 de zile. Încheierea in extenso a hotărârii se va redacta în 24 de ore. În esenţă, noi am opinat că acest pericol social concret pentru ordinea publică a fost reţinut în principiu corespunzător de către Judecătoria Reşiţa. S-a ţinut cont de circumstanţele în care s-au săvârşit faptele, de atitudinea inculpatului şi de întregul context care a dus la urmările bine cunoscute”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, purtător de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin.


UPADTE: ORA 12:15

Instanţa Tribunalului Caraş- Severin nu s-a lăsat impresionată de lacrimile tânărului Cristian Ungur, care a băgat la spital patru persoane, după ce le-a luat pe capota maşinii sale. Nici tertipurile avocăţeşti şi nici argumentul unui student eminent nu i-au făcut pe judecători să îşi schimbe poziţia. Astfel, Cristian Ungur rămâne la arest pentru 29 de zile.

UPDATE: ORA 11.55

Instanţa s-a retras pentru deliberare

La polul opus, procurorii îşi exprimă uimirea faţă de capetele de acuzare ale tânărului, care sunt trei la număr: lovire și vătămare corporală gravă, tulburarea liniștii publice și conducere sub influența băuturilor alcoolice. “Sunt multe infractiuni, 3 părţi vătămate. Presa şi-a făcut datoria. Ce garanţii există că nu va face la fel?! Nu am văzut atâtea infracţiuni concurente”, spune Laura Iancu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

UPDATE: ORA 11.45

Avocaţii cer eliberarea tânărului considerând că motivarea Judecătoriei Resita pentru arestarea preventiva este ridicolă. "Sunt stupefiat că acest tânăr, absolvent al facultăţii de medicină, al cincilea în promoţie, a fost arestat preventiv pentru că fapta sa a oripilat opinia publică. Sunt stupefiat că Parchetul a cerut arestarea lui pentru vătămare corporală sau tulburarea ordinei şi liniştii publice", a declarat avocatul Cosmin Bolosin, în urmă cu câteva minute.  Cei trei avocaţi ai familiei Ungur cer chiar in aceste momente casarea sentinţei dată de Judecătoria Reşiţa şi punerea tânărului in liberate.

UPDATE: ORA 11.10

Tânărul care a provocat tragedia de pe pistă a izbucnit în plâns în boxa acuzaţilor şi şi-a exprimat regretele pentru fapta sa. "Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu mai sunt în stare să spun nimic. Vreau să fiu liber", a declarat în această dimineaţă Cristian Ungur, în boxa acuzaţilor. Între timp, ultimul avocat angajat al familiei Ungur a cerut o amânare de 30 de minute, ca să studieze dosarul. 

UPDATE: ORA 8.00

Tânărul caransebeşean care, având creierul înecat în alcool, a pătruns pe pista aeroportului din Caransebeş şi a accidentat grav patru persoane ce asistau la etapa a doua a Campionatului Naţional de Motociclism Viteză, şi-a angajat nu mai puţin de trei avocaţi pentru a-l scoate din arest. Judecătoria Reşiţa a decis, luni seară, arestarea preventivă a lui Cristian Ungur pentru o perioadă de 29 de zile.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL TERIBILULUI ACCIDENT!


Cosmin Bolosin este cel de al treilea avocat al familiei Ungur

image

Cei doi avocaţi care l-au apărat pe tânărul al cărui gest incalificabil nu poate fi justificat nici măcar prin alcolemia uriaşă confirmată de Institutul de Medicină Legală Timişoara, nu au reuşit să-i convingă pe judecătorii reşiţeni că tânărul merită să fie judecat în stare de libertate. "Noi am declarat recurs, întrucât avem probe prin care să susținem că starea de fapt, nu este cea relatată. Probele la care ne referim sunt oamenii din mijlocul celor care au participat la concurs și care cunosc situația. Tânărul nu a vrut să rănească pe nimeni", a declarat avocatul Gheorghe Ciulei.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU CRISTIAN UNGUR ÎN BOXA ACUZAŢILOR, LA ARESTAREA PREVENTIVĂ


Cristian Ungur cere astazi să fie pus în libertate.

image

Mai mulți avocați

Pentru recursul judecat astăzi, de Tribunalul Caraş-Severin, familia Ungur a mai apelat la serviciile unui avocat, cunoscut pentru rezolvarea favorabilă a mai multor dosare de natură penală. “Este adevărat că am fost angajat de familia tânărului şi voi încerca, alături de ceilalţi doi colegi, să obţinem eliberarea sa din arest. Voi cere să fie consultat de IML Timişoara pentru a vedea dacă are nevoie de îngrijiri medicale, el fiind agresat de persoanele care l-au urmărit până în secţia de poliţie. În plus, există şi alte mijloace, care să înlocuiască măsura arestării preventive”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.


În urma tragediei de pe pistă, patru persoane au ajuns la spital.

image

Motocicliștii sunt vinovați

Cristian Ungur şi amicul său, Lucian Brânzei, ambii în vârstă de 25 de ani, pun totul pe seama consumului excesiv de alcool, spun că regretă ce s-a întâmplat, dar, totodată, reclamă şi comportamentul celor care  le-au aplicat o corecţie chiar în faţa secţiei de poliţie. „Am mers la poliție de frică să nu ne prindă și să nu ne omoare motocicliștii. Era un singur polițist în secție și aceșţia m-au bătut chiar de faţă cu el”, a declarat Lucian Brânzei. Cristian Ungur cere clemenţă instanţei de judecată. “ Nu-mi explic ce s-a întâmplat. După ce i-am lovit pe acei oameni m-am panicat. Mi-a fost frică de cei care au plecat după mine. Îmi pare rău pentru tot”, a spus tânărul acuzat de vătămare corporală din culpa, vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinei şi liniştii publice şi părăsirea locului accidentului.


Ioan Ungur este un renumit medic local și fost consilier județean.

image


"Este tratat ca un criminal"

Ioan Ungur, tatăl tânărului arestat, este supărat pe mediatizarea cazului. „Este copilul meu. Evident că a greșit, dar este tratat ca un criminal fără morți. Nu este firească mediatizarea excesivă a cazului. Cel mai grav rănit dintre cei patru are numai o fractură de gambă, fără deplasare”, a declarat pentru "Adevărul de Seară Reșița", medicul Ioan Ungur.

CITEŞTE ŞI:

Şmecherul de la Caransebeş se plânge că a fost bătut de motociclişti în sediul Poliţiei

Tânărul care a provocat tragedia de pe Aeroportul Caransebeș, Cristian Ungur, riscă să stea după gratii cinci ani(GALERIE FOTO)

Cristian Ungur, tânărul care a provocat tragedia de pe Aeroportul Caransebeş, este arestat preventiv pentru 29 de zile

Zi neagră în familia campionilor motociclişti Pascotă GALERIE FOTO

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite