REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota peste 340.000 de vâlceni. Candidează peste 8.000. Află rezultatele votului astăzi, pe ramnicu-valcea.adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012

Urnele din cele 426 secţii de votare din judeţul Vâlcea s-au deschis la ora 7.00. Sunt aşteptate peste 340.000 de persoane. Candidează aproximativ 8.000.

Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat pe 9 iunie, la ora 7.00, alegătorii fiind aşteptaţi la urne , azi, 10 iunie. Peste 341.000 de cetăţeni cu drept de vot din judeţul Vâlcea sunt chemaţi la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Un număr de aproximativ 8.000 de cetăţeni candidează pentru ocuparea a peste 1100 de funcţii de aleşi locali la scrutinul de duminică.

De ce trebuie să votezi

În judeţul Vâlcea, la scrutinul din 10 iunie urmează să fie aleşi 89 de primari din 432 de candidaţi, un preşedinte de consiliu judeţean din zece candidaţi, 32 de consilieri judeţeni din 355 de candidaţi şi 1061 de consilieri locali din 7207 înscrişi.

În total, în judeţul Vâlcea pentru 1182 de funcţii de aleşi locali candidează 8004 cetăţeni.

Numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente este de 341.424 .

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor.

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul.

Pentru alegerile de duminică au fost organizate 426 de secţii de votare, din care 102 în municipii, 51 în oraşe şi 273 în comune.

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.


Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.


„Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Presedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a ieşit din cabina de vot pentru că nu se vedea tuşul aplicat pe buletine

Preşedinţii secţiilor de votare care nu cunosc bine legea au sunat la BEJ Vâlcea şi au cerut lămuriri

Poliţist cercetat că a sechestrat un candidat care avea mai multe cereri pentru deplasarea urnei mobile

La Vâlcea au votat doar 9,27 % dintre cetăţenii cu drept de vot

Un bătrân s-a dus la vot cu buletine xeroxate, să le compare cu cele oferite de comisie şi să ştie unde să pună ştampila

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Alegeri întrerupte în „Oraşul lui Mitică, de la Ligă”

Membrii Secţiei de votare nr. 1 din Ocnele Mari, cercetaţi pentru fraudă electorală

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite