Se apropie judecata pentru pedofilul din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Costin Frumuzache, violatorul care a îngrozit Ploieștiul, va fi judecat pentru șase infracțiuni. La finalizarea rechizitoriului, procurorii ploieșteni au conchis că acesta trebuie să răspundă pentru o infracțiune de viol, două tentative de viol, precum și trei violări de domiciliu, comise cu discernământ.  

Vinovatul în unul dintre cele mai dificile cazuri din acest an, din Ploiești, va răspunde pentru faptele sale odioase. Marius Costin Frumuzache va ajunge pe 13 septembrie în fața instanței de judecată, la Tribunalul Prahova, și trebuie să răspundă pentru nu mai puțin de șase capete de acuzare: o infracțiune de viol, două tentative de viol, precum și trei violări de domiciliu. „Primul termen al dosarului este 13 septembrie, tribunalul fiind instanța de fond în acest caz", ne-a spus Alice Harhoi, purtător de cuvânt al Tribunalului Prahova.

CITIȚI ȘI:

VEDEŢI AICI IMAGINI CU CASA PEDOFILULUI

MĂRTURIA MAMEI PRIMEI VICTIME A VIOLATORULUI

VIOLATORUL DIN PLOIEŞTI A FOST ARESTAT

În luna iunie, acesta a violat, în cartierul Malu Roșu din Ploiești, o fetiță în vârstă de 10 ani. A urmărit-o mai multe zile pentru a-i cunoaște traseul de la școală și obiceiurile. A profitat de faptul că aceasta era singură acasă, în jurul prânzului, a pândit-o în timp ce descuia ușa și a adormit-o cu un anestezic. Cu doar câteva zile înainte, Frumuzache mai încercase să violeze o fetiță, în același cartier, dar acesta a fost salvată de un apel venit pe telefonul mobil. O altă tentativă, comisă în mai 2011, a fost contabilizată în sarcina acestuia de anchetatori.

Victimele, trei fetițe de vârste foarte apropiate și cu semnalmente fizice asemănătoare, își vor susține interesele în instanță prin reprezentanții legali.

Pedeapsa maximă, 25 de ani de închisoare

„Procurorii au finalizat rechizitoriul în acest caz și vom propune instanței de judecată ca inculpatul să răspundă pentru toate cele 6 infracțiuni. Pedeapsa pe care acesta o riscă este între 10 și 25 de ani de închisoare, precum și interzicerea unor drepturi", ne-a spus Georgiana Iorguță, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Anchetatorii au stabilit și faptul că Frumuzache a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. „Expertiza medico-legală dispusă în timpul cercetărilor a stabilit fără dubiu că bărbatul a avut discernământ", ne-a mai spus Georgiana Iorguță.

După ce s-a predat polițiștilor, pe 3 iulie, după săptămâni de căutări, Frumuzache a fost arestat. Interesant este că acesta nu a făcut recurs nici la decizia de arestare și nici la cea de prelungire a mandatului, știind, probabil, că nu are nici o șansă să fie cercetat în stare de libertate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite