Aflați AICI care este numele pedofilului din Ploiești și mărturia mamei primei victime a violatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Costin Frumuzache este numele violatorului care a îngrozit Ploieștiul. Acesta a fost arestat duminică. Mama primei victime a pedofilului ne-a povestit prin ce a trecut fetița ei și trauma pe care acesta încă o resimte, la un an după ce a scăpat din mâinile acestuia.

După ce a speriat orașul cu faptele sale oribile și a determinat o reacție fără precedent a societății civile din Ploiești, Marius Costin Frumuzache, pedofilul care a atentat la două fetițe și a violat cu sălbăticie o a treia a fost reținut sâmbătă, iar de duminică este încarcerat în arestul Poliției Prahova, departe de victimele sale. Identitatea acestuia ne-a fost confirmată de surse din Tribunalul Prahova, acesta fiind, de altfel, și singura persoană care a primit mandat de arestare preventivă în weekend-ul trecut.

CITIȚI ȘI:

VIOLATORUL DIN PLOIEȘTI A FOST PRINS

PEDOFILUL DIN PLOIEȘTI A AJUNS PE MÂNA PROCURORILOR

Va sta după gratii cel mult 25 de ani

Bărbatul are 34 de ani, 1,80 înălţime, nu are antecedente penale, este absolvent de liceu şi în prezent nu are nicio ocupaţie. Nu este căsătorit şi locuieşte cu părinţii. Tânărul nu are antecedente penale şi şi-a recunoscut fapta după ce a fost identificat de către victime. Urmează acum ca poliţiştii să obţină confirmarea probelor ADN pentru a-l putea trimite în judecată. „A fost o faptă cu premeditare, suspectul făcând o documentare vizavi de programul când ies de la şcoală şi de zona unde locuieşte victima", a declarat şeful IPJ Prahova, Bogdan Despescu.

Înainte de a o agresa pe fetiţa de 10 ani, tânărul încercase, fără succes, să mai violeze încă două copile.

La începutul lunii iunie, bărbatul a urmărit de la şcoală o fetiţă, a intrat peste ea în casă şi a violat-o cu bestialitate. Cu câteva zile înainte încercase să mai violeze o copilă, iar pe o alta în mai 2010, însă tentativele au eşuat. De atunci, poliţiştii prahoveni au întocmit trei portrete-robot şi au oferit chiar şi o recompensă de 3.000 de euro celui care poate oferi detalii despre agresor.  Banii vor fi împărţiţi între patru persoane, două din interiorul MAI şi două din afară.

Urmările tragediei

Urmările faptelor sale și amintirea tragediilor pe care le-a provocat sunt însă, greu de imaginat. Măriuca Ionescu, mama primei victime, ne-a povestit prin ce a trecut fetița sa anul trecut, în mai 2010, când Frumuzache a acționat pentru prima dată. Printr-un miracol, această primă victimă a scăpat, fiind salvată la timp de un apel de pe telefon mobil. „Abia după ce am aflat ce s-a întâmplat anul acesta cu fetița violată din cartierul Malu Roșu, am făcut legătura cu incidentul în care a fost implicat copilul meu: faptul că i s-a pus o batistă cu cloroform la gură și că a încercat să intre peste ea în apartament. Am fost la Poliție și le-am reamintit de plângerea pe care am depus-o în urmă, iar aceasta a fost corelată cu violul din Malu Roșu", ne-a povestit Măriuca Ionescu.

Prima întâlnire, în tramvai

Ulterior, după recunoașterile făcute de toate cele trei fetițe, femeia și-a dat seama că atât ea cât și copila fuseseră urmărite mai bine de o lună de pedofil. „Momentul în care a acționat a fost foarte bine ales. Știa că fetița vine singură de la școală, că eu lucrez în acea zi. Mi-am amintit și când ne-a văzut prima dată, în tramvai, stătea chiar în fața noastră și ne privea cu atenție. Chipul lui mi-a rămas foarte bine întipărit", a rememorat Măriuca Ionescu toate incidentele.

Mai mult, acesta le-ar fi urmărit și după, dovadă că l-a mai văzut în cartier după acea întâmplare, dar nu a acordat atenție acestor apariții.

Traume de netrecut

Ca o stranie coincidență, dar și o dovadă a faptului că pedofilul nu a acționat la întâmplare este faptul că toate cele trei mămici sunt blonde, iar fetițele brunete, de aceeași înălțime, cu părul mediu și o fizionomie izbitor de asemănătoare. „Nu mă miră nici faptul că au apărut trei portrete-robot. Când a atacat-o pe fetița mea purta ochelari obișnuiți, în al doilea caz (o tentativă de viol chiar de anul acesta, în iunie, tot în cartierul Malu Roșu) purta șapcă. Acum, la recunoaștere, era mult mai slab față de perioada când mă urmărea pe mine și pe fetița mea", ne-a mai spus femeia.

Fetița Măriucăi Ionescu a rămas cu traume pe care nu le-a depășit în anul care s-a scurs. „Nu mai poate sta singură în casă, nici măcar până la magazin nu mai merge singură. Oricum, de când s-a întâmplat acel accident nenorocit, nu a mai fost singură nici o clipă. Mă gândesc mereu la faptul că nu am insistat cu ancheta, că nu am presat cu găsirea lui, poate tragedia acelei fetițe ar fi putut fi evitată", spune femeia.

Perioada de arestare preventivă a violatorului expiră pe 1 august.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite