Top bugetari: Rectorul Universităţii de Petrol şi Gaze are 17.440 de lei salariu lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile de avere ale bugetarilor prahoveni scot la iveală salarii nete colosale. În fruntea topului celor mai bogaţi bugetari se detaşează rectorul Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti, care încasează de trei ori mai mult decât următorul clasat, comandantul ISU Prahova.

ÎI DOARE ÎN COT DE CRIZĂ:
Topul salariilor barosane ale funcţionarilor din primării care sfidează recesiunea

Mai citiţi şi:

Dinozaurii Moldovei de la stat sfidează criza

Fost ofiţer de securitate, secretarul municipiului Braşov are 9.250,5 lei salariu lunar

Măsurile anunţate de Guvern, de micşorare cu 25% a salariilor bugetarilor, vor afecta tot segmentul funcţionarilor publici cu salarii de mizerie. Şi asta pentru că funcţiile de conducere, plătite din banul public, rămân la cote rezonabile. Vă prezentăm astăzi un top al celor mai mari venituri lunare plătite din buzunarul nostru de la instituţiile de stat din Prahova. Surprinzător este că, şi aşa, aceştia sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor. Este cazul rectorului UPG Ploieşti, Vlad Ulmanu, plătit cu peste 17.000 de lei pe lună, care spune că, şi dacă ar câştiga un milliard, tot ar fi deranjat de tăierea unui procent din salariu.

Săracii bogaţi

Cine zice că e greu să fii profesor nu a experimentat funcţia de rector al UPG Ploieşti, cea mai bănoasă meserie plătită din bani publici la Ploieşti. Potrivit declaraţiei de avere din 2009, Vlad Ulmanu, rectorul universităţii ploieştene de stat, deţine trei apartamente în Bucureşti şi Sinaia, un teren în Capitală şi are numeroase conturi şi active în lei, euro şi dolari. În afara veniturilor obţinute din acţionariatul de la patru firme, Vlad Ulmanu câştigă peste 200.000 de lei pe an, adică 17.440 de lei pe lună din funcţia de profesor şi rector al UPG Ploieşti. "Chiar dacă aş avea şi un salariu de un miliard de lei pe lună, o diminuare cu 25% tot m-ar afecta pentru că sunt bani munciţi de mine. Este un salariu stabilit conform legii, mai mul de atât nu pot să comentez", ne-a declarat Vlad Ulmanu.

Astfel, acesta încasează de trei ori mai mult chiar decât preşedintele Băsescu (6.688 lei pe lună) şi decât următorul clasat în topul salariilor de bugetari din Prahova, adică Nicolae Popescu, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Acesta este plătit din bani publici cu 6.646 de lei lunar, având un venit anual de aproape 80.000 de lei, aşa cum reiese din declaraţia sa de avere.

Este urmat, la mică diferenţă, de salariaţii dintr-o altă structură a Ministerului Administraţiei şi Internelor, respectiv prim-adjunctul şefului Inspectoratului de Jandarmi Prahova, Cătălin Paraschiv care primeşte 6.496 de lei  pe lună, cu peste 400 de lei mai mult decât şeful său, Gheorghe Bragă.

Primă de 23.000 de lei la RATP

Pe lângă aceste sume ameţitoare, salariile de primar la Ploieşti sau de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova par nesemnificative. Andrei Volosevici, edilul municipiului câştigă 4.400 de lei, iar Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, 4.520 de lei. Aceştia iau chiar mai puţin decât Magdalena Mazâlu, secretara Ploieştiului, indemnizată cu 4.857 de lei.

Un mare scandal l-a provocat în cursul anului trecut şi directorul RATP Ploieşti, Radu Popescu, care, pe lângă faptul că încasează 3.650 de lei pe lună, s-a premiat cu 23.312 lei.

Bănoasă este şi funcţia de manager de spital sau purtător de cuvânt la Prefectura Prahova. Florentin Georgescu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti ia lunar 4.370 de lei, iar Mihai Condrescu, cel ce asigură relaţia cu presa la Prefectură, încasează 3.166 de lei. 

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite