Fost ofiţer de securitate, secretarul municipiului Braşov are 9.250,5 lei salariu lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Paraschiv, care este secretarul municipiului Braşov din 2001, are un câştig salarial care este de două ori mai mare decât al primarului George Scripcaru, care are un venit lunar de 4.004 lei, conform propriei declaraţii de avere. Mai exact, de 2,31 ori mai mare.

ÎI DOARE ÎN COT DE CRIZĂ:
Topul salariilor barosane ale funcţionarilor din primării care sfidează recesiunea

Botoşani: Un ofiţer în rezervă a renunţat la pensia lunară de 24.000 lei

În plus, Paraschiv mai are un venit mediu lunar, din „alte surse şi asocieri cu societăţi comerciale", de 2.686,75 de lei. Nicolae Paraschiv este un personaj controversat. Fostul ofiţer al Securităţii este acuzat că a făcut poliţie politică, pe rolul instanţelor fiind un proces în desfăşurare pe această temă.

image
image

Maiorul de securitate Paraschiv avea ca misiune identificarea „trădătorilor" care doreau să părăsească România, şi avera „grijă" de rudele şi prietenii transfugilor. Pentru „disidenţa" de care a dat dovadă, după Revoluţie s-a căpătuit cu un certificat de luptător remarcat pentru fapte deosebite, numărul FD/10665, obţinut în 1992.

Unul dintre contestatarii lui Paraschiv este Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, care spune de paraschiv că, în toamna lui ´89, ar fi anchetat chiar doi revolutionari autentici, Sorin Boacă şi Ciprian Aranuşi. Paraschiv ar fi afirmat despre manifestanţii braşoveni din 15 noiembrie 1987: „O şleahtă de nemernici!".

Ziarista Maria Petraşcu chiar a făcut un denunţ împotriva lui Paraschiv, pe care-l acuză de fals în declaraţii. Potrivit legii, ca să ocupe funcţia de secretar, paraschiv a depus la dosar o delcaraţie pe propria răspundere că nu a făcut poliţie politică, chestiune infirmată cu declaraţii şi probe de ziaristă şi de Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici. Procesul este tărăgănat de ani buni de instanţe...

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite