Astăzi ar fi trebuit să circulăm pe Autostrada București – Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti-Ploieşti, autostrada amânărilor
Bucureşti-Ploieşti, autostrada amânărilor

După șase ani de la începerea lucrărilor, termenul de 15 mai, avansat de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu pentru inaugurare, a fost și el amânat

La ultima inspecţie oficială pe şantier, pe 22 aprilie, Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că autostrada va fi inaugurată la mijlocul lunii mai.

La rândul său, la ultima sa vizita oficială pe şantier, fostul premier Emil Boc anunţa oficial în toamna anului trecut că autostrada va fi terminată în luna aprilie a acestui an, iar luna mai este un termen de rezervă, în contextul în care „doar un singur pod" mai întârzie finalizarea construcţiei.

Ungureanu: „În luna mai vom deschide Autostrada București - Ploiești“

Vedeți aici cum arăta autostrada în urmă cu două săptămâni FOTO

Cu toate acestea, în special tronsonul Bucureşti - Moara Vlăsiei este departe de a fi gata. Stratul final de asfalt nu a fost turnat, iar la intrarea în centură şi la un pod peste autostradă mai este mult de lucru.

Dacă porţiunea din Capitală până la Moara Vlăsiei nu e finalizată, pe tronsonul Moara Vlăsiei - Ploieşti lucrările sunt mult mai avansate. Pe raza judeţului Prahova, autostrada e deja asfaltată, cu balustrade montate şi marcaje rutiere trasate.

VIDEO Cum arată Autostrada București - Ploiești din avion

Pentru a finaliza oficial autostrada trebuie realizat şi sensul giratoriu care va face conexiunea dintre A3 şi Centura de Vest a Ploieştiului.

Termenul iniţial de finalizare a lucrării a fost în luna decembrie anul trecut, dar de atunci a fost amânat de mai multe ori. Până acum, penalităţile impuse constructorilor se ridică la aproape o jumătate de milion de euro.

Autostrada Bucureşti-Ploiesti, cu o lungime de 62 de kilometri, a fost începută încă din 2007-2008 și ar trebui să reducă timpul din Capitală până la Ploiești la 20 de minute.

Până acum, autostrada a costat statul român peste 450 de milioane de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite