Cum arată autostrada București-Ploiești, cu două săptămâni înainte de presupusa inaugurare FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani întregi de amânări, autostrada Bucureşti - Ploieşti mai are mai puţin de două săptămâni până la anunţata inaugurare. Asta, desigur, dacă nu va apărea vreo nouă amânare. Iată cum arată în prezent artera de circulaţie!

Mai avem aproape două săptămâni până când vom putea să circulăm cu toţii pe autostrada Bucureşti - Ploieşti, dacă e să dăm în totalitate crezare declaraţiilor făcute de fostul premier al ţării, Mihai Răzvan Ungureanu. La ultima inspecţie oficială pe şantier, MRU a anunţat că autostrada va fi inaugurată la mijlocul lunii mai. Cum deja am ajuns pe data de 4, ar însemna că, în mai opuţin de două săptămâni, ar trebui să ne urcăm în maşini şi să zbur(d)ăm cu 130 de kilometri la oră pe autostradă până la centura Bucureştiului.

În declaraţiile foştilor guvernanţi, lucrurile stau foarte bine. În realitate, pe teren, constatăm că mai sunt multe lucrări de executat. Mai ales pe tronsonul Bucureşti - Moara Vlăsiei, despre care presa centrală a scris zilele acestea că este departe de a fi gata. Stratul final de asfalt nu a fost turnat, iar la intrarea în centură şi la un pod peste autostradă mai este mult de lucru, mai mult decât ar putea muncitorii noştri să termine în două săptămâni.

În Prahova deja se circulă

Dacă porţiunea din Capitală până la Moara Vlăsiei nu e finalizată, pe tronsonul Moara Vlăsiei - Ploieşti lucrările sunt mult mai avansate. Pe raza judeţului Prahova, autostrada e deja asfaltată, cu balustrăzi montate şi marcaje rutiere trasate. Asta nu înseamnă că muncitorii au terminat. Ieri, ei lucrau la rigole şi sistemele de scurgere a apei şi la amenajarea refugiilor. Partea carosabilă este, în limbaj de şoferi, „la negru".

image

Click pe imagini pentru galeria foto

Podul din zona Ghighiu, peste autostradă, este ridicat şi asfaltat, iar benzile de ieşire şi intrare sunt şi ele funcţionale, chiar dacă, în prezent, sunt blocate cu bariere, pentru a restricţiona accesul auto, informează cotidianul Telegrama.

Porţiunea de aici este deja circulabilă, lucru demonstrat tocmai de autoturismele aparţinând firmei de construcţii şi reprezentanţilor Companiei de Drumuri care tranzitează deja autostrada. Ieri, spre exemplu, am surprins un Duster şi un Logan circulând pe autostradă şi oprind în zonele unde mai sunt şantiere.

Pentru Ploieşti, cea mai apropiată intrare va fi prin DJ 101 D, Bărcăneşti - Râfov, în zona Mănăstirii Ghighiu, de unde se ajunge, după câţiva kilometri, direct în Centura de Est a oraşului.

Aşadar, dacă ar fi să plecăm zilele acestea la drum, am putea să circulăm pe autostradă, dar am porni din mijlocul unui câmp şi ne-am opri într-un şantier din judeţul Ilfov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite