Solomon rămâne după gratii o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon
Antonie Solomon

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat prevenitv, astăzi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţiile de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

22:12 Primarul Craiovei, acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals

Ovidiu Constantinescu, director de comunicare în cadrul casei de avocatură "Boştină şi Asociaţii", cea care îl apără pe Solomon în instanţă, a confirmat pentru Mediafax că edilul-şef este acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

Solomon va fi prezentat mâine în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Potrivit unor surse judiciare, Solomon ar fi cerut suma de 50.000 de euro de la Cornel Penescu, finanţatorul echipei FC Argeş şi patronul lanţului de magazine PIC, pentru a-i elibera acestuia autorizaţia de construire pentru hipermarketul din Craiova.

De alfel, Cornel Penescu a fost şi el prezent astăzi la DNA Piteşti, fiind audiat mai bine de cinci ore de procurori, în calitate de făptuitor. Penescu este cercetat în prezent pentru dare de mită.

21:47 Solomon, săltat un PIC de procurorii DNA

Procurorii DNA Piteşti au descins, ieri-dimineaţă, la casa de vacanţă de la Leamna, a lui Antonie Solomon, dar şi la apartamentul său din Craiova şi la biroul primăriei.

Percheziţiile efectuate vizau documentele din afacerea PIC şi ultimul acord prin care primăria a aprobat ca FC Universitatea Craiova să folosească gratuit Stadionul Oblemenco.

De asemenea, procurorii i-au solicitat primarului Antonie Solomon (54 de ani) toate actele de proprietate a spaţiilor pe care le deţine.

De asemenea, procurorii i-au solicitat primarului Antonie Solomon (54 de ani) toate actele de proprietate a spaţiilor pe care le deţine.

Mi-au solicitat contractele de închiriere a magazinelor deţinute de familia mea, contractele apartamentelor vândute şi multe alte documente privind averea mea. Astăzi (ieri) mă voi duce şi eu la DNA Piteşti să văd despre ce este vorba“, a spus Solomon reporterilor „Adevărul”, cu câteva ore înainte de a fi reţinut. Tot la DNA Piteşti a fost audiat, ieri, şi Cornel Penescu, acuzat de dare de mită într-un nou dosar. Solomon a ajuns la sediul DNA Piteşti în jurul orei 16.00.

21:21 Craiova: Primarul Antonie Solomon, reţinut pentru 24 de ore, după audierea de la DNA

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, primarul i-ar fi cerut omului de afaceri Cornel Penescu suma de 50.000 de euro pentru a-i elibera autorizaţia de construcţie a hipermarketului PIC din Craiova. De altfel, finanţatorul FC Argeş s-a aflat astăzi, la rândul său, la audieri.

Solomon a recunoscut, într-o conferinţă de presă susţinută în urmă cu o săptămână că, în acest caz, mai mulţi funcţionari ai primăriei Craiova au "vizitat" deja DNA Piteşti. Printre aceştia se numără fostul arhitect şef al municipiului şi inspectorul care a refuzat iniţial să acorde autorizaţia de construire. În plus, a dat declaraţii la DNA şi fostul viceprimar, Gheorghe Nedelescu.

Potrivit site-ului antena3.ro, Solomon a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Piteşti.

Adevărul de Seară Craiova a relatat încă de acum o lună faptul că primarul Antonie Solomon este direct vizat de o anchetă a DNA Piteşti. La mijloc este omul de afaceri piteştean Cornel Penescu, care a stat deja nouă luni în arest în cazul corupţiei din fotbal, fiind eliberat recent şi cercetat în stare de libertate.

Citiţi şi:

Craiova: Penescu a ieşit de la audieri, Solomon reţinut?

UPDATE: Cornel Penescu a fost audiat de procurorii de la DNA în legătură cu transferul a doi fotbalişti de la FC Argeş

Craiova: Solomon: „Mă aşteptam să fiu chemat la DNA. E o plângere făcută de Mititelu sau de Nedelescu“

UPDATE: Primarul Craiovei, Antonie Solomon, audiat la DNA Piteşti

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite