Craiova: Solomon: „Mă aşteptam să fiu chemat la DNA. E o plângere făcută de Mititelu sau de Nedelescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon
Antonie Solomon

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, este audiat în acest moment de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti într-un dosar în care este cercetat fostul finanţator al echipei FC Argeş, Cornel Penescu.

Afaceristul piteştean a fost şi el astăzi la DNA, legătura pe care o are cu Solomon constând în modul în care Penescu ar fi obţinut, în 2006, autorizaţia de construcţie a hypermarketului său din Craiova, procurorii acuzându-l pe piteştean de dare de mită.

Acuzaţia este de dare de mită, pentru obţinerea autorizaţiei. Eu, acolo, am creat 600 de locuri de muncă. Nu ştiu ce se mai urmăreşte. Nu am emoţii cu vizita asta la DNA“, a declarat Cornel Penescu.

În schimb, la intrarea în sediul DNA Piteşti, Antonie Solomon a afirmat că are ceva emoţii.

E normal să am emoţii. E pentru prima dată când vin la DNA. Este vorba de o autorizaţie care s-ar fi dat în mod incorect. Este o plângere făcută de Mititelu (patronul Universităţii Craiova - n.r.), de Nedelescu (fostul viceprimar al Craiovei - n.r.), nu ştiu care dintre ei. Procurorii mi-au ridicat actele de la apartament. Nu ştiu ce legătură are cu asta“, a spus edilul-şef al Băniei.

Luna trecută, Adrian Mititelu şi Gheorghe Nedelescu au fost audiaţi şi ei la DNA Piteşti, cei doi susţinând că au avut doar calitatea de martori.



Mă aşteptam să fiu chemat la DNA Piteşti, pentru că în ultimele săptămâni, mai mulţi angajaţi ai Primăriei au fost audiaţi în privinţa acordării autorizaţiei de construire pentru hypermarketul PIC. Ceea ce s-a întâmplat astăzi face parte din procedura legală pe care procurorii au urmat-o. Aşa cum am declarat, mă supun oricăror verificări venite din partea instituţiilor abilitate ale statului, pentru că nu am nimic de ascuns şi nu am încălcat legea. În privinţa verificarii domiciliului şi a biroului, acestea  s-au făcut în baza unei sesizări către DNA, privind modul de obţinere a averii mele. Sper ca acest dosar să se soluţioneze cât mai rapid, iar cei vinovaţi să răspundă în faţa legii“, a fost declaraţia lui Solomon făcută publică de Biroul de Presă al Primăriei.

Procurorii DNA au plecat cu dovezile la Piteşti


 
Tot printr-un comunicat, serviciul respectiv din cadrul Primăriei Craiova a anunţat şi ce au solicitat procurorii DNA de la Antonie Solomon:

„- Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti s-au deplasat astăzi la Primăria municipiului Craiova, unde au solicitat documente şi înscrisuri, care au legătură cu dosarul în care este cercetat fostul finanţator al echipei FC Argeş.

- Au fost de asemenea solicitate şi documente privind modul în care s-a semnat contractul de concesiune a stadionului Ion Oblemenco, protocolul de colaborare între Primăria municipiului Craiova şi clubul de fotbal Universitatea  Craiova şi acordul prin care Primăria şi Consiliul Local Craiova au pus la dispoziţia clubului de fotbal, în mod gratuit, stadionul Ion Oblemenco.

- Procurorii au solicitat, în baza unor mandate de perchiziţie, şi accesul în biroul primarului municipiului Craiova şi la locuinţele acestuia, din Craiova şi respectiv Leamna. De aici au fost ridicate documente şi înscrisuri care dovedesc provenienţa bunurilor personale, conform Declaraţiei de avere“, se arată în comunicat.
 
Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce a spus Solomon la ieşirea de la audieri.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite