Solomon, săltat un PIC de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primar al Craiovei şi lider al filialei municipale a PDL, Antonie Solomon a fost reţinut, aseară, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie de la Piteşti. Edilul Craiovei este acuzat că ar fi primit mită 50.000 de euro de la Cornel Penescu pentru a elibera o autorizaţie de construcţie pentru un hipermarket PIC.

Procurorii DNA Piteşti au descins, ieri-dimineaţă, la casa de vacanţă de la Leamna, a lui Antonie Solomon, dar şi la apartamentul său din Craiova şi la biroul primăriei.

Percheziţiile efectuate vizau documentele din afacerea PIC şi ultimul acord prin care primăria a aprobat ca FC Universitatea Craiova să folosească gratuit Stadionul Oblemenco.

De asemenea, procurorii i-au solicitat primarului Antonie Solomon (54 de ani) toate actele de proprietate a spaţiilor pe care le deţine.

„Mi-au solicitat contractele de închiriere a magazinelor deţinute de familia mea, contractele apartamentelor vândute şi multe alte documente privind averea mea. Astăzi (ieri) mă voi duce şi eu la DNA Piteşti să văd despre ce este vorba“, a spus Solomon reporterilor „Adevărul”, cu câteva ore înainte de a fi reţinut. Tot la DNA Piteşti a fost audiat, ieri, şi Cornel Penescu, acuzat de dare de mită într-un nou dosar. Solomon a ajuns la sediul DNA Piteşti în jurul orei 16.00.

Audiat patru ore

Întrebat de ce se află la DNA, Solomon a răspuns: „Nu ştiu, e o reclamaţie... Mititelu (patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova)... Nedelescu... (Gheorghe Nedelescu, fost viceprimar al Craiovei)... Nu ştiu ce au făcut ei cu Penescu“. După patru ore de audieri a ieşit din sediul DNA cu cătuşe la mâini, sub escortă şi “îmbarcat” într-o maşină a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Acuzaţiile aduse: luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Astăzi, el urmează să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Mititelu: Penescu a spus că a dat mita

Finanţatorul Universităţii Craiova a negat ieri că ar fi făcut plângere. „Am dat o declaraţie la DNA Piteşti, ca martor, în dosarul lui Cornel Penescu. Am avut o discuţie telefonică despre fotbal, iar Cornel a spus că i-a dat mită lui Solomon şi Nedelescu pentru a obţine autorizaţia pentru PIC. Probabil, procurorii s-au sesizat din articolele apărute în presă despre inadvertenţele din declaraţia de avere a primarului“, a spus Mititelu. Denisa Grigore

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite