Piatra Neamţ: Puiu Mironescu, obligat să accepte prelevarea de probe biologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bacău a menţinut sentinţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ care au autorizat prelevarea probelor în vederea stabilirii profilului ADN.

Apelul declarat de Dumitru Mironescu faţă de hotârârea Tribunalului Neamţ a fost respins de magistraţii instanţei de la Bacău ca „inadmisibil".

Piatra Neamț: ADN-ul lui Mironescu, greu de obţinut

Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a chemat la judecată procurorii care îl anchetează

Decizia va trebui pusă în aplicare la solicitarea procurorului de caz.

„Dacă nu vrea să deschidă gura pentru periajul mucoasei bucale va fi imobilizat, iar criminaliştii poliţiei îi vor recolta celule de pe obraz", a precizat procurorul Marius Constantin Iacob, şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ, cel care coordonează cercetările din dosarul Mararu.

Piatra Neamţ: A fost autorizată prelevarea probelor ADN de la Puiu Mironescu împotriva voinţei acestuia

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl cercetează pe Puiu Mironescu pentru complicitate cu Cristian Chilat, zis „Falău", la uciderea lui Gheorghe Mararu, într-o cafenea aglomerată din centrul oraşului pe 14 noiembrie 2010.

Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a fost inculpat alături de Falău pentru uciderea interlopului Mararu

Procurorii cer stabilirea profilul ADN al lui Puiu Mironescu pentru a le putea compara cu probele de pe elementele de muniţie adunate de la locul asasinatului. Anchetatorii susţin că au informaţii conform cărora Puiu Mironescu l-ar fi anunţat pe Falău că Mararu se află în cafeneaua respectivă şi că tot el i-ar fi dat pistolul cu care a executat asasinatul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite