Piatra Neamț: ADN-ul lui Mironescu, greu de obţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bacău a amânat pentru vineri, 11 februarie, judecarea procesului în care procurorii de la Parchetul General cer autorizarea prelevării de probe biologice pentru stabilirea profilului ADN al pietreanului Ion Dumitru Mironescu, zis „Puiu”.

„Am fost anunţaţi de termenul de joi într-un timp prea scurt şi, în consecinţă, am cerut şi ni s-a acordat un nou termen pentru a ne pregăti apărarea", a declarat Adrian Hărătău, avocatul lui Puiu Mironescu.

Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a chemat la judecată procurorii care îl anchetează

Piatra Neamţ: A fost autorizată prelevarea probelor ADN de la Puiu Mironescu împotriva voinţei acestuia

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl cercetează pe Puiu Mironescu pentru complicitate cu Cristian Chilat, numit Falău, la uciderea lui Gheorghe Mararu, într-o cafenea aglomerată din centrul oraşului, duminică la amiază, 14 noiembrie 2010.

Iniţial, procurorii nu l-au considerat pe Mironescu decât un martor, iar prima cerere de autorizare a prelevării de probe biologice împotriva voinţei acestuia a fost făcută Tribunalului Bucureşti. Această instanţă a respins însă cererea procurorilor, la data de 14 decembrie. Ulterior, încadrarea lui Mironescu drept martor a fost schimbată în cercetat pentru complicitate la omor deosebit de grav, iar procurorii au repetat cererea, tot Tribunalului Bucureşti. Însă de data aceasta, judecătorii şi-au declinat competenţa în favoarea Tribunalului Neamţ, la 14 ianuarie anul acesta. După o amânare, judecătorii de la Tribunalul Neamţ au admis cererea procurorilor, obligându-l pe Mironescu să se supună prelevării de probe biologice împotriva voinţei, dar acestuia i-a mai rămas calea de atac a recursului, pentru declararea căruia a avut la dispoziţie 10 zile.

Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a fost inculpat alături de Falău pentru uciderea interlopului Mararu

Procurorii cer stabilirea profilul ADN al lui Puiu Mironescu pentru a le putea compara cu probele de pe elementele de muniţie adunate de la locul asasinatului. Anchetatorii susţin că au informaţii conform cărora Puiu Mironescu l-ar fi anunţat pe Falău că Mararu se află în cafeneaua respectivă şi că tot el i-ar fi dat pistolul cu care a executat asasinatul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite