Piatra Neamţ: A fost autorizată prelevarea probelor ADN de la Puiu Mironescu împotriva voinţei acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Neamţ a admis cererea făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a autoriza prelevarea de probe biologice cu forţa pentru stabilirea profilului ADN a lui Ion Dumitru Mironescu, zis Puiu.

Mironescu este cercetat pentru complicitatea la omor deosebit de grav în dosarul în care Cristian Chilat, zis Falău, a recunoscut că l-a asasinat pe Gheorghe Mararu, cu mai multe focuri de pistol, într-o cafenea aglomerată din centrul oraşului Piatra Neamţ, duminică, 14 noiembrie 2010, la prânz.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a obţinut amânarea probei ADN

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Procurorii de la Bucureşti susţin că au informaţii conform cărora Puiu Mironescu l-ar fi anunţat pe Falău că Mararu se află în cafeneaua respectivă şi că tot el i-a dat pistolul cu care a executat asasinatul.

Instanţa a respins toate cele trei cereri făcute de avocatul lui Mironescu, Adrian Hărătău, înainte de a se trece la judecarea pe fond a cauzei. Apărarea a solicitat ca Parchetul de pe lângă IICJ să pună la dosar întregul material de urmărire penală, nu numai actele prezente în acest moment. De asemenea, să precizeze cu exactitate câte profiluri ADN au fost identificate pe elementele de munţie cu care s-a comis asasinatul şi să ataşeze la dosar codurile corespunzătoare acestor profiluri. Avocatul a mai cerut ca Tribunalul Neamţ să solicite Parchetului IICJ o adresă prin care să se comunice modul în care a fost soluţionată plângerea împotriva ordonanţei procurorului prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Mironescu.

Judecătorul a respins aceste cereri şi a pronunţat sentinţa la câteva ore după ce s-a încheiat şedinţa. „A fost admisă cererea de prelevare de probe biloogoce formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost dispusă autorizarea prelevării de probe biologice prin metode noninvazive, adică de celule epitaliale prin periaj al mucoasei bucale, de la intimatul Ion Dumitru Mironescu, fără acordul acestuia, în vedrea stabilirii profilului genetic şi includerea în sistemul naţiona de date genetice judiciare“, a precizat judecătorul Iulian Mitrofan, purtător de cuvânt al Tribunalului Neamţ.

Puiu Mironescu are la dispoziţie 10 zile pentru a ataca sentinţa Tribunalului Neamţ cu recurs.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite