VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Chilat, zis Falău (foto) este căutat pentru uciderea lui Gheorghe Mararu
Cristian Chilat, zis Falău (foto) este căutat pentru uciderea lui Gheorghe Mararu

Gheorghiţă Mararu a decedat după ce a fost împuşcat cu opt gloanţe într-o cafenea din centrul oraşului.

Ora 18.30: Cristian Chilat, căutat în continuare de poliţişti

Suspectul are 40 de ani, 1,70 - 1,75 m înălţime, constituţie astenică şi este brunet.

Chilat Cristian, zis Falău, este recidivist şi a fost eliberat pentru bună purtare, înainte de termen, în urmă cu două luni. Acesta a fost condamnat, în anul 2008, la executarea pedepsei cu închisoarea de trei ani pentru distrugere prin incendiere şi pentru port ilegal de armă letală.

Ora 17.20: Gheorghe Mararu a fost depus la Morga Serviciului de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, după ce vor trece 24 de ore de la data declarării decesului, conform procedurii.

El a fost cel mai „ciuruit" dintre cei doi fraţi. Avea trei gloanţe în apropierea inimii, o rană în partea dreaptă a toracelui, două plăgi în abdomen, alta în şoldul drept şi un orificiu de ieşire a glonţului în partea stânga a spatelui, conform medicului Sorin Ciobanu, director medical al Spitalului Judeţean Neamţ şi purtător de cuvânt.

Bogdan Mararu este în afara oricărui pericol, a mai precizat doctorul Ciobanu. „Supravieţuitorul are o plagă transfixiantă, cu intrare şi ieşire a glonţului, în zona abdomenului. La examinările radiologice nu am găsit niciun glonţ în burtă. Este internat în Secţia Chirurgie, poate vorbi şi e în afara oricărui pericol", a declarat Sorin Ciobanu.


 Iaşi: Tiberiu Cristodorescu: "Nu l-a pus nimeni pe Falău să facă aşa ceva. El era disperat"

Criminalul din Piatra Neamţ ar putea părăsi ţara prin Constanţa. Poliţiştii au organizat filtre în tot judeţul

Exclusiv: Fiul unuia dintre cei mai de temut interlopi din Brăila, condamnat la opt ani de puşcărie pentru sechestrarea unei fete

RADIOGRAFIE: Pe urmele celor mai de temut interlopi ai Brăilei, oraşul considerat, cândva, al clanurilor mafiote

Ora 17.10: Falău, căutat de poliţişti şi jandarmi

În prezent, peste 100 de poliţişti şi jandarmi caută agresorul, fiind organizate filtre pe toate arterele principale din judeţ.

În urmă cu o oră, criminalul a fost căutat şi cu un elicopter pus la dispoziţie de către Inspectoratul General de Aviaţie.

Criminalul a fost căutat şi cu elicopterul

Ora 17.00: Recompensă de un milion de euro pe capul lui Falău

Bogdan Mararu, grav rănit în urma atacului armat de astăzi, oferă un milion de euro celui care îl prinde pe Falău, conform unor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

În acest moment, interlopii s-au mobilizat mai bine decât Poliţia, au apreciat sursele citate. Ionuţ Cojoc, recuperator din tabăra Mararu, a fost văzut în urmă cu câteva minute la Tazlău, într-o maşină de teren vopsită în culori de camuflaj, împreună cu o echipă de tineri cu statură atletică.

Ora 16.40: Procurorul Stelian Olteanu susţine că focurile au fost trase cu o singură armă

Cazul este anchetat de procurorul Stelian Olteanu, şeful Secţiei Cercetări Penale din cadrul Parchetului Neamţ. „Au fost găsite şapte cartuşuri cu un calibru de 9 milimetri. S-a tras cu un singur pistol", a spus procurorul Stelian Olteanu.

Barul era plin de oameni în momentul în care cei doi fraţi au fost împuşcaţi.

Ora 16.10: În februarie 2008, numele fraţilor Mararu, asociat cu un alt atentat

Incendierile bunurilor fraţilor Mararu au fost corelate de poliţişti cu atentatul împotriva lui Puiu Mironescu. Pe 10 februarie 2006, Puiu Mironescu (34 de ani), un alt interlop, a fost ţinta unui asasinat. Un necunoscut l-a împuşcat în faţa blocului, trăgând câteva focuri de armă. A fost rănit de două gloanţe. Poliţiştii au spus atunci că între Puiu Mironescu şi fraţii Mararu exista o relaţie tensionată. Cristian Chilat „Falău", cunoscut drept locotenent de-ai lui Puiu Mironescu, a incendiat bunurile lui Bogdan Mararu din răzbunare.

Octombrie 2008: Cristian Chilat, zis Falău, a fost găsit nevinovat de judecătorii nemţeni într-un dosar penal pentru contrabandă cu arme. Chilat a fost inculpat în aprilie 2008, cauza ajungând la DIICOT după percheziţia din luna februarie 2008, când acasă la el a fost descoperit armament.

În aceeaşi perioadă, a fost judecat în dosarul pentru incendierea Mercedesului familiei Mararu, în noaptea de 9 spre 10 mai 2006. Fapta a rămas doi ani cu autor necunoscut, iar Chilat a fost trădat

Ora 16.00: Tiberiu Cristodorescu, din Iaşi, despre care se spune că, în 2005, era să fie asasinat la comanda lui Gheorghe Mararu, afirmă că nu avea niciun conflict cu acesta.

„Mararu venea la Iaşi, noi ne întâlneam, nu am nicio problemă cu el. Cel care a vrut să mă omoare pe mine era naşul lui, Rodideal. În momentul acela, speculaţiile erau că Mararu i-a plătit lui Rodideal să rezolve problema cu mine, dar nu avea de ce, că nu am avut niciodată nimic, nici un conflict cu Mararu. Noi chiar am fost la nunta lui", a spus Tiberiu Cristodorescu.

Acesta crede că atacul armat asupra cămătarilor din Piatra Neamţ a venit din partea unui adversar disperat. „Ce vă pot spune eu este că el era în conflict cu Falău, pentru că acum câţiva ani, Falău a fost bătut foarte rău, avea tije în mâini, de nişte oameni puşi de Mararu, că Mararu i-a spus-o în faţă lui. De când a ieşit Falău din puşcărie, Mararu l-a prins cu nişte oameni, într-o seară, l-au pus în genunchi într-o cafenea, i-a spus să nu se mai apropie de el că, oricum, o să-l facă. Deci, în momentul când faci lucruri din astea, ăla, singur şi disperat, şi prea multă minte nu are... Vă daţi seama că nu s-a ascuns, l-a împuşcat în mijlocul zilei. Nu s-a ferit, înseamnă că ceva s-a întâmplat foarte urât, omul era disperat", a mai spus Cristodorescu.

Gheorghe şi Bogdan Mararu au fost împuşcaţi cu şapte cartuşe de calibru 9 mm, într-o cafenea din centrul oraşului Piatra Neamţ, astăzi, în jurul orei 12.00. O oră mai târziu, medicii au pronunţat decesul primului dintre aceştia. Bodan este în continuare în stare gravă, dar este stabil hemodinamic, conform medicilor.

Ora 15.10: Gheorghe Mararu, implicat într-o altercaţie în aceeaşi cafenea

16 noiembrie 2009: Gheorghe Mararu a ajuns la spital cu traumatism toracic, un umăr dizlocat şi un traumatism cranio-facial în urma unei altercaţii în aceeaşi locaţie - Latino Cafe. Gheorghe Mararu şi Marius Caminschi (26 de ani, din comuna nemţeană Alexandru cel Bun) s-au luat la bătaie cu un grup de patru tineri, care erau deja în bar.

Interlopul Gheorghiţă Mararu a fost împuşcat în Latino Cafe din Piatra Neamţ

Ora 15.00: Maşinile fraţilor Mararu, incendiate

22 - 23 noiembrie 2005: Un Audi A8, a lui Gheorghe Mararu, asigurat pentru 65.000 de euro, a ars în faţa blocului unde locuia proprietarul.

8 - 9 februarie 2006: Un Porsche Cayenne, aparţinând bunicului lui Gheorghe Mararu, a luat foc în parcarea Hotelului Central din Piatra Neamţ. Maşina  valora 100.000 de euro şi era asigurată pentru 55.000.

23 - 24 aprilie 2006: O vilă a lui Bogdan Mararu (cel care este internat) a fost incendiată. Paguba a fost de aproximativ 300.000 de lei.

9 - 10 mai 2006: Un Mercedes E270, a lui Bogdan Mararu, a luat foc în faţa blocului. Maşina nu era asigurată şi valora 30.000 de euro. Autorul incendiului a fost presupusul criminal al lui Gheorghiţă Mararu, Cristian Chilat (40 de ani), cunoscut printre interlopi drept „Falău".

19 mai 2006: Gheorghe Mararu a anunţat, la un post local de televiziune, că oferă 20.000 de euro recompensă celor care vor să-l ajute să-i descopere pe incendiatori.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Interlopul Gheorghiţă Mararu, împuşcat la Neamţ, a fost implicat în mai multe scandaluri alături de naşul său Vasile Rodideal

Ora 14.37: Cristian Chilat, cunoscut drept „Falău" printre interlopi, presupusul criminal

Deşi autorul nu a fost prins încă, poliţiştii spun că au deja un suspect şi că au organizat filtre pentru a-l prinde. Din primele informaţii, se pare că persoana căutată ar fi Cristian Chilat, zis „Falău", care a fost recent eliberat din închisoare.

Pe 9 mai 2006, un Mercedes E270, a lui Bogdan Mararu, a luat foc în faţa blocului. Maşina nu era asigurată şi valora 30.000 de euro. Autorul incendiului a fost Cristian Chilat (40 de ani), care a fost condamnat, în 2008, la trei ani de închisoare, dar a fost eliberat cu trei luni mai devreme.

Interlopul Gheorghiţă Mararu a fost împuşcat în Latino Cafe din Piatra Neamţ

Ora 13.40: Gheorghiţă Mararu a decedat (foto: Ziarul de Iaşi)

Interlopul Gheorghiţă Mararu (32 de ani) a fost ucis în noiembrie 2010 (foto: Ziarul de Iaşi)

„Cei doi erau în cafenea, autorul a intrat după ei şi i-a împuşcat. Autorul nu a fost prins. Avem un suspect şi sunt organizate deja filtre la ieşirile din oraş", a declarat Aurelian Vasea Şoric, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Ajuns la spital în stop cardio-respirator, Gheorghiţă Mararu a decedat în urmă cu câteva minute. „Celălalt este în stare generală bună, în schimb Gheorghiţă Mararu a decedat", a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Neamţ.

Iaşi: Cel mai de temut interlop ieşean a fugit de sub nasul Poliţiei

Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, doi interlopi din oraş, au fost împuşcaţi astăzi (14 noiembrie), în jurul orei 12.00 în cafeneaua Latino Cafe, aflată vizavi de biserica Precista din centrul oraşului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite