Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a obţinut amânarea probei ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Neamţ a amânat, astăzi, pentru miercuri, 26 ianuarie, judecarea cererii de autorizare a prelevării probelor biologice pentru stabilirea profilului ADN al lui Ion Dumitru Mironescu, cercetat penal pentru complicitate la uciderea lui Gheorghe Mararu.

Dosarul cu cererea procurorilor a ajus la Tribunalul Neamţ după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa de judecare a cauzei, pe 14 ianuarie anul acesta. Cu exact o lună înainte, pe 14 decembrie, tot Tribunalul Bucureşti a respins aceeaşi cerere a procurorilor, dar atunci Ion Dumitru, zis Puiu Mironescu nu avea decât calitatea de martor.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a fost inculpat alături de Falău pentru uciderea interlopului Mararu

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Mironescu s-a prezentat, astăzi, în faţa judecătorului fără apărător şi a primit un avocat din oficiu. El a cerut amânarea judecării pe fond, susţinut că nu a avut timp să îşi organizeze apărarea. „Am fost citat aseară la ora 19.00 şi nu am avut timp să îmi chem avocatul de la Bucureşti, care cunoaşte deja dosarul de când a fost judecat în Capitală“, a spus Puiu Mironescu în faţa instanţei.

Judecătorul a precizat că procedura pentru urmărirea penală este una de urgenţă, dar, pentru că şi procurorul de şedinţă a apreciat ca fiind legală cererea lui Puiu Mironescu, a acordat un nou termen, pentru săptămâna viitoare.

Puiu Mironescu a precizat, pentru „Adevărul de seară“, că nu este de acord să i se preleveze probe ADN, pentru ca aceastea să nu poată fi manipulate împotriva lui. „Nu există nicio probă împotriva mea şi nu există un motiv pentru ca procurorii să obţină profilul meu ADN. Voi fi de acord să mi se preleveze ADN-ul abia după ce procurorii vor termina toată cercatarea şi la dosar vor exista toate celelalte probe“, a spus Puiu Mironescu.

Ion Dumitru Mironescu este cercetat penal pentru complicitate la omor deosebit de grav în dosarul în care Cristian Chilat, zis Falău, a recunoscut că l-a ucis pe Gheorghe Mararu cu mai multe gloanţe, într-o cafenea aglomerată din centrul oraşului Piatra Neamţ, duminică, 14 noiembrie 2010.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite