Lucrări în linie dreaptă la pasajul subteran de lângă Turnul lui Ștefan cel Mare FOTOGALERII

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul rutier subteran de la Piatra Neamț
Pasajul rutier subteran de la Piatra Neamț

Edilii din Piatra Neamț spun că pasajul rutier din fața sediului primăriei ar putea fi deschis circulației la finele lunii mai. Tot atunci este estimată și încheierea lucrărilor la pietonalul de la Curtea Domnească. Vezi aici cum arată acum pasajul rutier și care este stadiul lucrărilor de amenajare a Pieței Libertății. 

Cei mai mulți muncitori sunt mobilizați pentru lucrările de amenajare a pasajului auto subteran de pe strada Ștefan cel Mare.

O parte a platformelor betonate sunt deja montate, în zona din fața Colegiului Național Petru Rareș, iar lucrările au ajuns acum să se desfășoare chiar sub geamurile corpului vechi al primăriei. 

Pasajul rutier subteran de la Piatra Neamț

Vezi aici imagini cu stadiul lucrării la pasajul subteran

În paralel, un șantier de lucru este deschis și pe platoul din preajma Turnului lui Ștefan cel Mare unde urmează să fie montate noile dale pentru viitorul pietonal.

În această zonă urmează să fie înfințată o zonă destinată exclusiv circulației pietonale în perimetrul cuprins între Muzeele de Artă, de Etnografie, Catedrala Sfântul Ioan Domnesc, Turnul lui Ștefan și Liceul Petru Rareș.

Amenajare platoul pietonal de la Turnul lui Ștefan cel Mare

Vezi aici imagini cu șantierul de la Turn

„Amenajarea cadrului urban și istoric al Curții Domnești - Piața Libertății se va face prin dalaje cu substrat carosabil care să permită intervenția în caz de necesitate, spații verzi, mobilier urban nou, un spațiu de joc neconvențional, iluminat ornamental, lucrări de artă monumental și marcare trasee turistice", se arată în proiect.

Proiectul realizat cu fonduri europene se intitulează „Restaurarea si punerea în valoare a zonei istorice si culturale Curtea Domnească prin amenajări urbanistice, amenajări ale circulațiilor pietonale și carosabile, pasaje auto subterane".

Citește și: Cimitir scos la lumină la Turnul lui Ştefan

Proiectil exploziv descoperit la Turnul lui Ştefan cel Mare

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Pasajul rutier subteran este executat de firma Societatea de Construcții în Transporturi București.

Valoarea totală a proiectului este de 31,3 milioane de lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 21,1 milioane lei, 4,6 milioane lei reprezintă fonduri guvernamentale, iar 5,5 milioane lei sunt fonduri din bugetul local.

Citește și: Nota de plată pentru şantierele din Piatra Neamţ

Vremea rea a încremenit șantierele din Piatra Neamț FOTOGALERIE

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite