Piatra Neamţ: Proiectil exploziv descoperit la Turnul lui Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilul exploziv de 45 de milimetri prezenta pericol
Proiectilul exploziv de 45 de milimetri prezenta pericol

Muncitorii de pe şantierul pentru reabilitarea Curţii Domneşti au găsit, astăzi, în jurul orei 16.30, în timpul săpăturilor, un proiectil de artilerie datând, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial.

Elementul de muniţie era periculos, conform plutonierului major Ştefan Mihai din echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Este un proiectil exploziv de calibrul 45 milimetri, tras cu tunul de câmp. Este destul de periculos la manipulare şi transport“, a precizat Ştefan Mihai.

Citeşte şi:

Neamţ: Obuz agăţat de tractor, la semănat, lângă Miron Costin

Neamţ: Pământul Neamţului este înţesat de bombe

Echipa pirotehnică a fost alertată după ce muncitorii au sunat la 112. „În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamţ a fost înştiinţat prin sistemul unic de urgenţe 112 despre faptul că în zona Turnului lui Ştefan cel Mare a fost descoperit un element de muniţie. Ne-am deplasat la faţa locului şi am executat cercetarea. Am ridicat elementul de muniţie, pe care îl ducem în depozitul unităţii în vederea distrugerii ulterioare“, a mai precizat plutonierului major Ştefan Mihai.

Pentru a nu se întâmpla nenorociri în astfel de situaţii, pirotehniştii sfătuiesc populaţia să nu mişte elementele de muniţie descoperite accidental. „Recomandăm cetăţenilor care descoperă elemente de muniţie să nu le atingă, să nu le mişte, să nu le bage în foc, să nu le taie şi să anunţe prin 112 echipa pirotehnică“, a încheiat Ştefan Mihai.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite