Neamţ: Pârâul Cracău a revărsat şi a inundat localitatea Slobozia din Roznov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în Piatra Neamţ sunt străzi pe care şuvoaiele curg la vale, iar avertizarea meteo Cod Galben de inundaţii s-a prelungit până mâine la ora 16.00.

Citeşte şi:

Şase localităţi din judeţ sunt afectate de ploi

Misiune de salvare în ţinută de reprezentare

Se reiau lucrările de îndigure a pârâului Cracău, la intrarea în Roznov

Zona Ciritei, inundată din cauza mizeriei

În această dimineaţă (23 iunie), în jurul orei 8.00, locuitorii din Slobozia de Roznov au asistat neputincioşi la puhoaiele care le-au inundat curţile şi străzile.

La ora 7.40, Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ a transmis o avertizare hidrologică conform căreia pârâul Cracău a depăşit cota de atenţie cu 36 de centimetri, iar în scurt timp apele Cracăului s-au revărsat pe raza localităţii Slobozia din oraşul Roznov.

Până în acest moment, apa s-a revărsat pe aproximativ 50% din drumurile existente în Slobozia şi în câteva curţi, însă nu există locuinţe inundate.

La faţa locului sunt prezenţi 20 de pompieri militari cu două autospeciale şi trei motopompe, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava" al judeţului Neamţ, împreună cu specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ şi autorităţile locale supraveghează permanent cursul de apă.

În Piatra Neamţ, oamenii de pe strada Grigore Ureche din cartierul Dărmăneşti spun că s-au săturat de noroaiele din parcări şi ne-au trimis şi fotografii de la faţa locului.

image

„Este groaznic. Ca să ajungem la maşini trebuie să ne croim drum prin noroaie. Nu ştim cât mai ţine vremea asta, dar ar trebui făcut ceva ca să nu mai avem astfel de probleme pe viitor", crede Cosmin Humă, semnatarul fotografiilor.

image

Deşi Codul Galben de inundaţii trebuia să expire în această seară, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor Bucureşti a prelungit avertizarea până mâine, 24 iunie, la ora 16.00.

image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite