Neamţ: Se reiau lucrările de îndigure a pârâului Cracău, la intrarea în Roznov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările menite să protejeze cele peste 1200 de locuinţe din anexa Slobozia fuseseră suspendate de constructor deoarece regia Apele Române nu mai asigura finanţarea.    

Reluarea lucrărilor este posibilă după ce Guvernul a alocat la finele lunii mai, suma de 3,8 milioane lei. Tranşa de bani a fost aprobată după intervenţiile autorităţilor judeţene în urma inundaţiilor survenite la Roznov în această primăvară.

Nu există mai mare bucurie pentru un preşedinte de Consiliu Judeţean decât să vadă că din drumurile făcute la Bucureşti, din discuţiile cu miniştrii şi şefii de agenţii, se obţin şi rezultate concrete. În cazul de faţă acestea vor avea ca finalitate terminarea unei lucrări foarte importante şi un strop de linişte sufletească pentru câteva mii de oameni care stăteau cu ochii pe cer, ori de câte ori plouă mai tare", a precizat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Lucrările la proiectul „Amenajarea Hidrologică Cracău, la Slobozia (Roznov) - Neamţ" au început în anul 2008. Măsurile tehnice prevăzute în proiect nu au putut fi aplicate integral din cauza finanţării inconsecvente asigurate de beneficiar, Regia Naţională „Apele Române".

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite