Campionii crimei: 19 ani de ani de închisoare pentru fostul boxer nemţean Cristian Chilat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul, poreclit Falău Lalangiu, a câştigat medalia de bronz la Campionatul Naţional de Juniori, însă a pierdut marele meci cu viaţa când l-a asasinat, în noiembrie 2010, pe Gheorghe Mararu în Cafe Latino din Piatra Neamţ. Instanţa l-a condamnat la aproape două decenii de închisoare.

Cristian Chilat, zis Falău, ar fi putut deveni un nume în lumea boxului. A fost campion regional pe Moldova, a ocupat al treilea loc pe podium la Campionatul Naţional de Box pentru Juniori şi a boxat cu Leonard Doroftei.

EXCLUSIV Doroftei despre criminalul din Piatra Neamţ: „Un băiat extraordinar"

Promitea să facă o carieră din box, însă viaţa i s-a schimbat după Revoluţie. Dacă în decembrie 1989, Chilat era încorporat ca soldat la Clubul Steaua, la începutul anilor '90 a ales să plece din ţară şi a renunţat la sport.

Piatra Neamţ: "Falău" şi-a vizitat părinţii înainte de crimă

Şapte ani mai târziu a revenit în ţară. Şi-a încercat din nou norocul în box şi a reuşit să ajungă la Campionatul Naţional de Seniori, dar nu s-a calificat în fazele superioare. Atunci s-a încheiat cariera pugilistului de la poalele Pietricicăi. Din anii petrecuţi în ring i-a mai rămas numai porecla: Falău Lalangiu.

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ

În schimb, pe 14 noiembrie 2010, avea să ţină prima pagină a ziarelor şi o ţară întreagă să-i rostească numele. A deschis focul în Cafe Latino din Piatra Neamţ şi l-a asasinat pe Gheorghe Mararu.

Neamţ: Martor la atacul din cafenea: „Am crezut că vrea să ne lichideze pe toţi"

Instanţa din Neamţ l-a condamnat la 19 ani de închisoare, încă 8 ani de interzicere a unor drepturi şi plata unor despăgubiri de aproape 800.000 de euro, daune morale familiei Mararu.

Rudele lui Gheorghe Mararu duc trupul neînsufleţit la casa părintească din Roznov (VIDEO şi FOTO)

Pe 1 august a făcut apel şi speră ca pedeapsa să-i fie diminuată. Până atunci rămâne în arest.

19 ani de închisoare pentru Falău şi obligaţia de a plăti daune morale familiei Mararu

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite